Volkswagen Fox: Pingelsensor

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400cc 4cylinder

Heeft er iemand enig idee of een VW-Fox 1400cc/4cylinder benzine van 2008 een "pingelsensor" heeft??

Grtz,
Frank

ikke007

Geplaatst door ikke007 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Fox? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

style_art (0), 13 jaar geleden

Ja heeft er één, maar ik kan je niet weten te vertellen waar.
Gewoon is goed zien op de het motorblok, kunt er normaal niet naastzien.

ikke007 (0), 13 jaar geleden

Oké,zal mijn "zoekfunctie"opzetten............Bedankt voor info
Grtz,
Frank

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Sensor zit aan de achterkant van de motor precies in het midden en er zit een bout doorheen in het midden van de sensor. (moet te vinden zijn). Maar waarom wil je dat weten? Ze gaan namelijk nooit stuk oid.

ikke007 (0), 13 jaar geleden

Oei,dat is een lang verhaal,..............maar in vorige berichten kan je zien dat ik sinds 2008(aankoop van auto)problemen heb met een onregelmatig stationair toerental.Ben nu aan de weet gekomen,door verder te blijven zoeken naar een mogelijke oplossing,dat dit een wagen is met een HOGE compressie.Deze motoren leveren betere prestatie's en zijn zuiniger in verbruik maar...........pingelen.Om dit nevenverschijnsel te compenseren hebben de meeste van deze motoren een pingelsensor.Deze zekerheid moest ik hebben omdat ik een afspraak aan het maken ben met een Nederlands bedrijf,die mijn motermanagment wenst aan te pakken,aanpassen van ontstekingstijdstip,aanpassen van branstof/luchtmengsel.......en die inginieur wenste te weten of mijn motor was uitgerust met een pingelsensor.Vandaar.................

Grtz,
Frank

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Ik weet niet wat je allemaal van plan bent,maar dit is gewoon een recht toe recht aan motortje,niks bijzonders.
Laat eens een goede diagnose stellen.
Als ze al bij zo'n bedrijf niet eens weten of er een pingelsensor op zit zou ik er maar een eind uit de buurt blijven.
Ga gewoon naar de dealer en laat die een diagnose stellen.

ikke007 (0), 13 jaar geleden

In vorige berichten zal je zien wat ik allemaal al gedaan heb en naar de dealer gaan hoort daar zeker bij(reeds 4x),ook al bij andere dealer's geweest.In totaal reeds 4x uitgelezen met als diagnose"Alles is in orde"en het pingelen blijft."Daar zul je mee moeten leren leven" is de opmerking die ik erbij krijg.Heb mezelf voorgenomen om nog tot het eind van het jaar verder te zoeken naar een mogelijke oplossing(ben er dan 3 1/2 jaar mee bezig geweest,lijkt me voldoende).Heb ik dan geen oplossing"afvoeren die hap".

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Een bedrijf die jouw software wilt veranderen en jou vraagt of er een pingelsensor op dit blok zit? Beetje hetzelfde idee als een autoverkoper die de klant vraagt of er lederen bekleding beschikbaar is.... Inderdaad is dit een gewoon blok met normale compressie en wijkt niet af van andere motoren en ze hebben allemaal een pingelsensor.
Doet hij het altijd? Neem het anders even op en zet het op Youtube zodat wij het kunnen horen.
Jouw probleem lijkt een beetje op een slechte injector zoals ik al eerder zei.

BjornSP (0) PRO, 12 jaar geleden

Is het pingelen het probleem of het onregelmatige toeren tal?

Het pingelen zou automatisch moeten worden opgeheven door aanpassing van de ontsteking na een pingel signaal van de sensor.

Zit de pingel sensor niet los? Of te vast? Een goede werking van de pingelsensor hangt nauw samen met het aanhaal moment van het bevestigings boutje. Te vast = minder gevoelig. Te los = overgevoelig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Fox of stel zelf een nieuwe vraag.