Volkswagen Polo 2011: Polo 1.2 Bluemotion start probleem en koppeling probleem?

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CFW, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Dag Allen,

Ik ondervind helaas wat problemen met mijn Polo 1.2 TDI bluemotion.

Sinds een maand start de auto bij de koude start moeilijk (stotterend toerental, geen gasresponse mogelijk, welke na zo’n 10 seconden normaal naar de 1000rmp schiet). Vanaf dat moment rijdt de auto prima, reageert en trekt hij prima. Als ik start met de koppeling en vervolgens de koppeling gelijk loslaat, valt de auto uit. Zie ook de eerste link van youtube. Het probleem is bij de koude start het ergst. Zodra de auto warm is, merk je er eigenlijk weinig van.

Nu ik dit verhaal vandaag wou typen kom ik uitgerekend vandaag het volgende probleem tegen. Zodra ik in de 1 wegrijd en doorschakel naar de 2 en vervolgens wil uitrollen in neutraal maakt de auto een raar klapperend geluid (alsof je een speelkaar met wasknijper tussen de spaken van je fiets hebt bevestigd). Zelf merk ik dat de auto sporadisch geen vermogen heeft / niet reageert op mijn gas (bij bijv het afremmen of terugschakelen bij naderen van een afslag o.a). Pas als het toerental zakt en ik op de koppeling / gas weg rijd lukt het weer.

Dit allen in een tijdsbestek van één maand.

HELP! Hebben probleem 1 en 2 met elkaar te maken? Duid probleem 2 op een vliegwiel/koppelingsprobleem?

Ik hoor graag van jullie, want met het eerste probleem ben ik al 4 garages langsgegaan en niemand wist het. De polo is in zeer nette staat al zeg ik het zelf (los van dit probleem) en rijkelijk uitgerust waardoor ik nu twijfel wat ik moet doen met de auto.

Voordat ik het vergeet. Het uitlezen gaf geen enkele storing aan, behalve p018300 “voeler brandstoftemperatuur”. Deze heb ik dan ook laten vervangen. Probleem met (koud) starten is blijven aanhouden.

Info auto:
- pas geleden grote beurt uitgevoerd +- 1500 km
- km stand 162.000

Video’s (zelf opgenomen):
Probleem 1 (twee video’s)
https://youtu.be/0HTx7t53cVk
https://youtu.be/wl5SlFN7Qdw

Probleem 2
https://youtu.be/vhjIapDEYXI

Mvg,

Sjors van Beek.

Polo6r

Geplaatst door Polo6r , lid sinds 7 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.