Volkswagen Polo: Polo 1.4 16V 1998: 1e start v/d dag slecht daarna probleemloos.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V

Zoals de titel al zegt;

De 1e start van de dag (het tijdstip maakt niet uit) gaat minder. Het duurt een seconde of 4 voordat de motor aanslaat, maar loopt daarna prima. Elke start daarna is ook probleemloos, de motor slaat direct aan. De buitentemperatuur heeft zo te zien geen invloed op het starten.
Kan het zijn dat de brandstof terug loopt uit de leidingen? En zo ja, wat is de oplossing?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Marc

Marc6904

Geplaatst door Marc6904 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

marc het enigste wat je kan doen is de storingem uitlezen.
en voordat je start even wachten ik bedoel je zet de auto op contact en wacht 5 sec voordat je start kijk eens of dat verschil maakt.

groetjes jan.

Marc6904 (0), 17 jaar geleden

[quote=jan T]voordat je start even wachten ik bedoel je zet de auto op contact en wacht 5 sec voordat je start kijk eens of dat verschil maakt.[/quote]
Jan,

Sorry voor de late reactie maar ik wou het even twee dagen proberen.
Als ik bij de eerste start van de dag het contact aanzet en een seconde of vijf wacht voor ik start slaat hij bijna direct aan (1 seconde of zo iets). Dus het lijkt toch wel of de benzine bij langer staan (> 12 uur) terugloopt. Zoals al aangegeven de rest van de dag start hij prima (slaat ook in een seconde aan), het is puur de eerste start van de dag.

Logische volgende vraag; Zit er iets van een terugslagklepje in de leiding of is de brandstofpomp degene die de brandstof in de leiding houdt als hij stilstaat? En dan; Waar zit de brandstof pomp, is deze eenvoudig te verwisselen?

Gr,

Marc

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

marc dat de benzie terug loopt klopt en daarom is het zogemaakt dat als je hem op contact zet het systeem eerst onderdruk gezet wordt.
dus er is niks mis met je wagen.
gewoon bij de eerste start die 5sec wachten kan je mooi vast je gordel om doen.
alles wat je gaat doen gaat meestal veel kosten met weinig resultaat.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.