Volkswagen Polo: polo 1.4 oude thermostaat vervangen, pakking/flens ook?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Beste guru's, de pin van mijn oude thermostaat was helemaal uitgeschoven, moet ik mijn thermostaathuis/flens ook vervangen?

Onlangs heb ik een ontzettende puinbak voor veel te veel geld gekocht bij een niet nader te noemen oplichter van een dealer. Na een aantal problemen nu het volgende:

- rijdend over de snelweg na 10 minuten 't temperatuur lampje aan, temp meter op max.
- langs de weg blijkt koelvloeistof uit de overdruk van 't reservoir gekomen te zijn, reservoir is bijna leeg
- af laten koelen, bijgevuld, klein stukje rustig doorgereden maar liep al gauw op t/m 110 graden
- anwb laten komen, voelde aan wat slangen, zei dat de pomp kapot was en sleepte 'm terug naar mn huis (ik wil 'm niet meer bij die dealer hebben)

Na wat zoeken op fora gelezen dat het hoogstwaarschijnlijk mn thermostaat is, deze heb ik dan zojuist ook vervangen. De thermostaat die ik eruit haalde heeft een pin die zeker 2 cm uitgeschoven is. Nu dacht ik wel 'das gek', maar heb de nieuwe er gewoon in gezet. Na wat zoeken over die pen, lees ik echter dat 't nogal eens voor komt dat de pen door de 'flens' heen breekt. Ik vraag me nu dus af, zou de flens misschien ook stuk zijn? Ik heb de boel vastgezet en de koelvloeistof weer bijgevuld, vandaar dat ik het vraag. Ik vind het zonde om nou weer al mn koelvloeistof eruit te laten lopen, ik heb er net 1,5 liter in gegooid (maar de auto nog niet getest/aangehad).

voor de beeldvorming, ik heb het over deze thermostaat: [url=http://img841.imageshack.us/i/thermostaa...][img]http://img841.imageshack.us/img841/4228/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]
of http://www.teiledirekt.de/images/product...
De pin op deze foto is ingeschoven, mijn oude steekt ongeveer 3 a 4 keer zo ver uit.

Ik hoop wat van jullie te horen,

Mvgr, Jasper

polo1400

Geplaatst door polo1400 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

harnak (0), 13 jaar geleden

flens ook vervangen meestal is het bovenste dekseltje vodoend

polo1400 (0), 13 jaar geleden

kun je zeggen wat 'de flens' precies is, en wat er dan precies kapot aan zou zijn? Ik weet dat de thermostaat uit een plastic behuizing komt, wat de slang verbindt met 't blok zegmaar. Maar weet niet of dat "de flens" heet. Dan weet ik dat de pin van de thermostaat door een gaatje gaat in de kop van de behuizing. Ik weet alleen niet of dit ook zo hoort te zijn!

johndoornbosch (0) PRO, 13 jaar geleden

[url=http://img714.imageshack.us/i/n190074.pn...][img]http://img714.imageshack.us/img714/5599/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]


nr 4 is de flens die je moet vervangen.


gr john

harnak (0), 13 jaar geleden

nr 4 zit een bruggetje in waar het pennetje van de thermostaat zich moet afzetten is er doorheen geprikt

polo1400 (0), 13 jaar geleden

En ik stond daar bij de onderdelen dealer een verhaal aan te horen van `ahhh nee joh, die pakkingen gaan echt niet stuk! die heb je niet nodig`. Nu kan ik mn koelvloeistof weer wegmikken en terug voor de flens :(

Bedankt heren, ik laat even weten of dit het hitte probleem ook daadwerkelijk opgelost.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Je moet die man eens vragen of hij zijn reet ook 2 keer afveegt met hetzelfde stukje papier ? :-)

polo1400 (0), 13 jaar geleden

Kheb 't gevraagd en hij zei dat ie 't met z'n linkerhand hand deed. Anyway, die behuizing was dus inderdaad naar z'n grootje, de pen was er door geschoten. Overigens echt een zielig stukje plastic voor de kracht van die thermostaat, geen wonder dat 't stuk gaat. De wagen blijft nu keurig op 90 graadjes, de fan slaat zo nu en dan aan en de verwarming doet 't ook nog steeds. Beide leidingen naar de radiator zijn warm, bovenste heet. Hopelijk zijn mn koppakkingen nog heel, maar ik merk geen verschil in vermogen of iets. Alle bij elkaar: gefixt en bedankt voor de hulp!

Ik heb nu alleen fifty/fifty groen en roze koelvloeistof in mn auto zitten, boeit dat?

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=polo1400]geen wonder dat 't stuk gaat.[/quote]
Ja precies en op die manier bouwen ze nog steeds sommige onderdelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.