Volkswagen Polo: Polo 1.4 TDI Temperatuurmeter stuk?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 TDI

Ik heb een VW Polo 1.4 tdi uit 2001 (6N2) en sinds een week blijft de temperatuur meter stil staan en loopt niet meer netjes op naar het midden. De motor zelf loopt goed en wordt m.i. niet te warm/koud. Zou de temperatuur meter stuk zijn? en waar zit die zodat ik hem kan vervangen?

Bedankt,

PoloTDI

polotdi

Geplaatst door polotdi (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Tiguan (0) PRO, 15 jaar geleden

het is goed mogelijk dat de temp-sensor defect (het is een groene ovale sensor) links van de motor bij de koelvloeistofslagen

polotdi (0), 15 jaar geleden

Dank voor je snelle antwoord. Ik zal vanavond even zoeken naar de sensor. (ik dacht dat ie in/aan het koelwater reservoir zat). Het vreemde is dat als ik weg rijd de temperatuur netjes op loopt maar na 10 min rijden weer in zakt naar 70 graden... dus misschien is ie niet helemaal stuk?

stijnvw (0), 15 jaar geleden

ja je tempmeter zakt van in het midden naar 70° dan is je temp-sensor stuk.
Deze vervangen en je probleem is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.