Volkswagen Polo I 1977: - Polo 1977 - elektronisch foutje (knipperrelais ofzo?)

Bouwjaar: 2005

Hoi,

Ik ben op zoek naar een verklaring voor mijn elektronisch probleem in mijn Polo I van 77.

Wanneer ik rijd en mijn knipperlichten gebruikt heb, wil het af en toe gebeuren dat het relais van de knipperlichten zomaar ineens begint te werken maar dit zonder dat de knipperlichten aangaan. Tijdens het rijden is dit ook al voorgevallen maar het valt het meeste voor wanneer ik naar het stationair toerental zak. Nu buiten het irriterend geluid van de onnodig werkende relais is de wagen, ik vermoed hierdoor, ook al eens stilgevallen (is wel juist gereviseerd en afgesteld dus stilvallen zou NORMAAL niet aan de motor mogen liggen). Het knipperen van de relais verdwijnt wel vaak bij het verhogen van het toerental = gas geven.

Heb nu al verscheidene dingen opgezocht op dit en andere fora en het schoonmaken (slecht contact) van de massakabels, het hendelmechanisme, de relais, de zekeringen, geprobeerd maar niets heeft tot dusver geholpen!

Nu denk ik zelf dat het probleem moet liggen in het hendelmechanisme zelf (dus in het onderdeel waar de hendels inzitten - ruitenwisser, waarschuwings+knipperlichten, toeter). Past deze van een Golf I in een Polo I, als mogelijke vervanger of zou het elektronisch probleem ergens anders kunnen liggen?

Nieuwsgierig naar jullie bevindingen en alvast bedankt voor het lezen ... ;)

ciao

Friso3423

Geplaatst door Friso3423 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

ik weet niet hoe het zit met de zekeringkast.... maar als deze gelijk is aan een golf deze bouwjaren zou ik hier zeker eens goed kijken... slechte kontakten hier kunnen je heel leuk gaan plagen.

Denman (0), 18 jaar geleden

Ik zou het relais eens verwisselen.

Het is overigens geen vaak voorkomend probleem bij dit type.
Mag ik je trouwens wijzen op het Polo 86(C) Register (www.polo86c.nl / forum.polo86c.nl)
Dé site voor Polo 1974-1994 (en Audi 50/Derby)
Ook voor onderdelen kun je hier terrecht.

Hendels van een Golf 1 zijn niet gelijk.

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik zet in op de hendel.
Gr.
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.