Volkswagen Polo: Hoog olie verbruik

Bouwjaar: 1994

Hallo,

Ik heb een polo uit 1994 met 150.000 op de teller, die behoorlijk olie gebruikt ca. 1 liter op 500 à 1000 km veel te veel dus. Het lijkt er niet op dat hij het verbrand, ook staat er geen plas onder de auto, heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen?

alvast bedankt, Anton

visanton

Geplaatst door visanton (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

franko3231 (0), 18 jaar geleden

hmmmm heb je misschien niet ergens een lek of zo ziet je moter er schoon uit of niet?

visanton (0), 18 jaar geleden

Motor lekt niets zo op het eerste gezicht,
ontluchting(?) van de carter is schoongemaakt na olie in de luchtfilter, maar probleem blijft

gilbert3744 (0), 18 jaar geleden

waarschijnlijk heb je toch ergens een lek. Is je koelvloeistof niveau nog hetzelfde?

raymond_hoste (0), 18 jaar geleden

Hallo,
Heb je weleens compressie gemeten met koudemotor?Als je heel hoog olie verbruik hebt is zijn er heel veel koolvlokken op dezuiger aanwezig dat leidt op compressieverlies.Vervuilde olieschraapveren ter gevolge van te lage tempratuur van de olie kan een oorzaak zijn van hoge olie verbruik(te veel stads ritten).Additieven v/d olie doen pas hun werk boven 60C en er gaat dan een enige tijd overheen dat de olie terug kan stromen naar het carter waardoor de olie achter blijft op de cilinderwand.Olie stroomt terug via de afvoergaatjes achter de zuigerveren.Probeer eens de motor te reinigen met motorflush van forté.Om het maximale effect te krijgen moet de benzinemotor op 4000r/pm worden gebracht en dan plotseling gas loslaten.Als het op deze manier een paar maal wordt herhaald kan het vuil los komen en kan de olie weer terug stromen via de gaatjes terug naar het carter.Ververs wel ieder keer de olie!!
P.S Als er al telang gereden is met een tehoge olie verbruik dan weet ik niet of het gaat helpen met motor flush als de olie schraapveren dicht geslipt zijn.
Je kunt het ook proberen met remolie op de zuiger te laten stromen en dit een dag inlaten weken en wel s,avond de auto gaan starten ivm alarmmering van de brandt weer dit gaat ommeunig roken als de auto gestart wordt.Dit te doen als er weinig compressie is.PAS WEL OP MET REMOLIE NIET MORSEN!!!!Lak bladerd erwel van af.

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.