Volkswagen Polo: polo 3 cylinder tankklep gaat niet open

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200

De tankklep gaat soms niet open, als ik met de sleutel de deuren vergrendel en daarna weer ontgrendel dan kan ik soms de tankklep wel open krijgen. Hoe kan ik dit probleem oplossen?

Thomas58

Geplaatst door Thomas58 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Denk dat het mechaniekje achter tankklep die het vergrendelen en ontgrendelen regelt soms hapert.
Loopt het klepje zelf niet aan ergens aan de behuizing of aan de carrosserie?

Bedien de vergrendeling eens met klepje open. Klep open en de stift indrukken (is 1x indrukken en staat naar binnen en nog een keer indrukken en stift staat weer naar buiten). Dus stift indrukken en de auto op slot doen, dan kan je als goed is drukken wat je wilt maar stift komt niet meer naar buiten. Dan auto weer van slot doen en de stift moet weer ingedrukt en dus weer naar buiten kunnen komen, zo niet dan mechaniekje hoogstwaarschijnlijk stuk.

Thomas58 (0), 9 jaar geleden

Beste Ricky, bedankt voor je reactie! Ik heb gedaan wat je voorstelde, maar soms als de auto niet vergrendeld is dan werkt de stift niet. Het lijkt erop dat het mechaniekje soms niet werkt. Ik zal eens kijken of er misschien een draadbreuk of iets is in de kabel naar het stifje is of anders zal ik het stifje eens vervangen. Het is toch lastig als het niet werkt terwijl je bij de pomp wil tanken, dus ik heb nu het stifje ingedrukt en daarna de tankklep dichtgedaan, de tankklep staat dan een heel klein beetje open, maar dan kan ik in ieder geval tanken.

Hans4040 (310) PRO, 9 jaar geleden

Mechaniek misschien smeren, inspuiten met WD40...?

h.eerkens (0), 9 jaar geleden

Heb ik ook een paar keer gehad met mijn golf V van 2009.
De laatste keer heb ik de auto op slot gedaan de klep aan gedrukt en de auto van slot gedaan met de afstandsbediening en toen kon ik de klep zo open klikken, heb het idee er misschien een bepaalde spanning op het slot staat en dit niet krachtig genoeg is om het los te gooien.
Het probleem is dat je er niet bij kan vanaf de binnenzijde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.