Volkswagen Polo: Polo 6n2 - tokkend geluid bij gas los. (Met geluidsfragment).

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 mpi 8v

Beste,


Gisteren heb ik de linker aandrijfas van mijn polo vervangen door een tweedehands exemplaar van de sloop. Homokineet was compleet aan gort. De auto ratelde en trilde enorm.

Met de andere aandrijfas is dit probleem opgelost. Echter hoor ik een tikkend / tokkend geluid wanneer ik het gas los laat. Het geluid is het beste hoorbaar wanneer ik de auto vanaf 50km/h laat uitvieren. Wanneer ik de auto in zijn vrij zet of de koppeling intrap is het geluid direct weg. De wielbouten en dergelijke zitten goed vast.

Mogelijk was dit geluid er eerder ook al maar valt het me nu pas op aangezien de homokineet geen geluid meer maakt. Maar goed klinkt het niet. Bij een klein beetje gas is het geluid direct weg.

In het geluidsfragment is het geluid goed te horen. Ik trap op een gegeven moment de koppeling even in en het geluid is direct weg.

Link maar het geluidsfragment: https://www.dropbox.com/s/y97capbgaai7rc...

Iemand een idee wat dit kan zijn?


Alvast bedankt,
Wolbers

wolberss

Geplaatst door wolberss (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wolberss (0), 9 jaar geleden

Niemand die me hiermee kan helpen?

Heb de auto nog op 2 bokjes gehad en de wielen vrij laten draaien.. Ook dan hoor je het geluid niet. Ik heb het idee dat geluid alleen van binnenin de auto te horen is.

donyunus (0), 9 jaar geleden

deze probleem heb ik ook momenteel heb jij de oorzaak al gevonden?

wolberss (0), 9 jaar geleden

Ik heb helaas nog geen oplossing voor het probleem.. Schijnbaar is er ook niemand op het forum die een idee heeft wat dit geluid veroorzaakt.

Als je een oplossing hebt gevonden hoor ik het natuurlijk graag..!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.