Volkswagen Polo: Polo 86c bj '94

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

goedendag,

Ik ben een trotse eigennaar van een volkswagen polo 86c versie.

Sinds kort verbruikt m'n polo olie op alleen lange stukken rijden bv. snelweg (100 km/p toeren: 2700 p/m) dan verbruikt m'n motor een kleine 2 of 3 tiende van een liter olie.

De olie komt via m'n caterventielatiesysteem terug in mijn inlaatspruitstuk en verbrand het dan. Ik heb daarvoor al een nieuwe olieafschijder geplaats (vorige was helemaal weg van binnen) en dat heeft het een tijdje vol kunnen houden, tot een paar weken geleden.

Ik weet nu niet waar ik moet beginnen om het probleem op te lossen. Hij start netjes in 1 keer en loopt stationair ook helemaal netjes. Als ik een beetje doortrek (warme motor natuurlijk) doet het motor ook gewoon goed doortrekken, dus ken ik dan vanuit gaan dat het niet de zuigerveren zijn versleten.

Ik weet niet of het onderdruk (dat ik dan heb in m'n carter) ook te maken ken hebben met een verstopt oliezeef in m'n carter????

Tevens heb ik ook al op school gevraagd wat het een of ander kon zijn en die konden het ook niet zo 1, 2, 3 vertellen als het bovenstaande kwa stationair lopen en doortrekken allemaal goed was. Toen heb ik iemand die bij de Vw werkt aangesproken op het probleem en die zei dat het m'n klepsteel rubbers konden zijn! Maar dan moet het probleem altijd voortdoen en dat gebeurd dus niet.

Ik heb m'n auto een kleine anderhalve maand terug een beurt gegeven en daar ging dan 10w40 kwa olie erin, mijn vraag daarbij is ook dat het misschien dan de verkeerde olie is die er in is gegaan dat het daar ook aan kan liggen?? Dus dat er alleen maar 15w40 erin ken.

Tot zo ver mijn probleem van mijn polo.
Ik lees jullie reactie's en hopenlijk zit daar de juiste oplossing in.

M.v.g. Lars van Gastel

Lars_vw

Geplaatst door Lars_vw (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

op hoeveel km gebruikt hij dat?

Lars_vw (0) PRO, 16 jaar geleden

kleine 80 a 90 km.

johndoornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

dus ca 3l op de 1000

Lars_vw (0) PRO, 16 jaar geleden

dat kun je ongeveer wel stellen ja.

maar het is ook alleen als ik op de snelweg rij dat het probleem zich voordoet. op andere wegen helemaal niet.

johndoornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

hoe is je carterdruk?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.