Volkswagen Polo: polo 98 versnellingsbak

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1598

hallo,



ik heb een tweetal vraagjes die een kenner/specialist me kan beantwoorden,

1= kan de versnellingsbak van een polo uit 98 [code AEE] van onder eruitgehaald worden [via een smeerput] zonder de hele motor eruit te halen ?
2= net boven de rechteraandrijfas en onder de startmotor zit een motorsteun vast aan het blok maar in verbinding met de bak op een lastige plek om erbij te komen,het lukt me wel maar ik heb twijfels over deze boutmaat , ik denk dat het een 18mm ?? is terwijl de rest vast zitten met 19mm. klopt dit want voor mijn gevoel gaat de 19mm er te makkelijk op en ik wil deze bout niet ,,slopen,, door met een 19mm aan de gang te gaan.
als er een andere oplossing hiervoor is hoor ik dat ook graag.

graag jullie reactie aub.

martin

martin66

Geplaatst door martin66 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Martin verschillende kopmaten daar doen ze niet aan . Zo bang zijn dat je de kop molt is niet nodig .
Met een paar verlengers aan elkaar moet het te doen zijn! Of die bak er onderuit kan ......... Je moet hem bijna op zijn kop zetten ,Achterkant omhoog! Ook helpt het om het blok met een blok hout wat naar voren te brengen (tussen schutbord en blok ).
Let je wel op de pookafstelling en schuif bij losnemen van de bak de schakelstang naar binnen.
Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.