Volkswagen Polo: polo wil niet meer starten

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19D

polo wil niet meer starten , kortsluiting gehad in/bij de startmotor. andere erin gezet en nu gebert er bij het omdraaien van de sleutel niets meer, wel hoor je relais (18 ?) klikken. kan er toch nog ergens een zekering stuk zijn ? op het oog zijn ze allemaal heel.

Jac

Geplaatst door Jac (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Relai 18 is een ontlastingsrelai..

Meet eens op de startmotor of je nog spanning meet tijdens het starten op het kleine kabeltje ( geschakelde + ) Zo nee, zet eens op deze aansluiting de accuspanning, wel even op contact zetten en in zijn vrij, start hij nu wel en slaat aan ? Controleer dan eens het contactblokje / bedrading..Je hebt geen aparte zekering voor de startotor.

Gr Stefan

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

Elk relais is een ontlastingsrelais.....een relais wordt toegepast om de stroom te begrenzen die door een schakelaar gaat/moet.
Van een kortsluiting op/bij de startmotor gaat de startmotor niet stuk.
controleer alle zekeringen, (meten is weten).

Jac (0), 13 jaar geleden

ik wist al dat ik geen stroom kreeg op de schakeldraar bij de startmotor, het relais klikt echter wel. ik heb gisteren de startmotor nog eens gedemonteerd en het relais op de startmotor gaf onvoldoende stroom door aan de motor zelf waardoor deze het niet kon doen. heb maar een ruil startmotor gemonteerd. zelf maar even een verbinding gemaakt tussen accu en schakeldraad op startmotor waardoor ik nu kan starten door even 2 draadjes op elkaar te drukken. weet iemand waardoor ik wel het relais (bij de zekering kast) hoor en voel klikken maar dat er geen stroom naar de startmotor gaat bij het omdraaien van de sleutel ?

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Jac. ik denk dat jij het X relais hoor. Deze schakelt de overige gebruikers uit als je start. !!! Relais met 2 grote koperen strippen. Tussen contactslot en startmotor zit geen relais. Begin met een goed electrisch deel van het slot . Succes.

Jac (0), 13 jaar geleden

punt,

klopt, ik hoor het relais met de 2 grote koperen strips. dus moet ik nu bij het contactslot beginnen met meten ?
als ik er niet uitkom kanl ik er wel een startknop op het dashboard tussen, is tegenwoordig toch ook modern !

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Heel modern !!!!!!!!!! Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.