Volkswagen Golf V: Portier ruit Links achter

Bouwjaar: 2004

Hoe vervang ik het kleine ruitje van het Linker achterportier van een VW Golf Variant ? Iemand Tips ?

edwin duin

Geplaatst door edwin duin (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 10 jaar geleden

dan moet eerst de grote ruit eruit want je moet de stijl weg halen.

groetjes jan.

edwin duin (0) PRO, 10 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Jan, Ik wist eigenlijk niet of bij dit type de buitenplaat ook verwijdert diende te worden.


En voor diegene die het tegenkomt:
Heb hem gister geplaatst, zonder de grote ruit eruit te halen, grote ruit op de onderste stand zetten/laten zakken.
Dan binnen paneel verwijderen ( handvat losklikken hieronder bevinden zich 2 bouten die je los moet draaien, en ad onderkant van het deurpaneel zitten nog 2 torx schroeven )
De stijl is te verwijderen via 1 boutje achter het deurpaneel ad onderkant vh raam en een boutje achter een dop in de deursponning. ( deze laatste was enig zoekwerk ) ( zit nog iets lager, in de sponning zeg maar onder het slot mechanisme )
Allebeide boutjes zitten achter een zwarte dop.

Tussenstijl bevat ad zijde van het grote ruit een plastic clip "die even opwippen'' en dan stijl naar beneden trekken vervolgens omhoogtrekken en verwijderen.
Rubber invetten en om het ruit monteren, daarna ruit terug plaatsen onderkant er eerst in en bovenkant erin draaien zijwaarts vanaf het grote raam , dan stijl terug plaatsen ( oppassen dat grote raam goed in de rail komt, hier ging ik mee de fout in, moet allemaal op gevoel want je ziet niks )

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.