Volkswagen Golf I : probeem met de handrem

Bouwjaar: 1981, Brandstof: Benzine, Motorcode: jb 1.5

goedenavond

Ik zit met een probleempje ik heb vanochtend mijn auto laten keuren helaas afgekeurd op een paar kleine dingentje maar ook op het punt dat de handrem te weinig remvermogen/remvertraging heeft.
Nou ben ik hier heel de middag mee bezig geweest maar heb nu nieuwe remschoenen er op gezet en er voor gezicht dat de hefboom enzovoorts goed werkt. Maar als ik hem op de hand rem
zet dan kan ik hem met de hand nog ronddraaien moet er wel wat moeite voor doen maar niet veel. Tevens maakt het ook geen verschil als ik mijn kabels strakker zet. Het enigste is dat de trommels een millimeter of 2 ingesleten zijn. Maar zou dit het probleem kunnen zijn ?

Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft of mijn goede tip hierbij zou kunnen geven want zelf weet ik het niet echt meer.

Alvast bedankt

martijn19922

Geplaatst door martijn19922 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (1385) PRO, 10 jaar geleden

Heb je de handrem eerst wel gesteld met het stelmechanisme , wieltje in evenaar ?
Rem vast stellen , zodat de trommel niet meer wil draaien , daarna terug stellen totdat de trommel vrij loopt , even met een hamer voorzichtig op de trommel kloppen zodat de segmenten zich zetten.
Bij de handremhevel binnen in de auto de kabels eerst terug stellen voordat je de trommels steld.
Als je de trommels heb gesteld dan de kabels stellen , 6 klikjes vast.

martijn19922 (0), 10 jaar geleden

wieltje bij de evenaar? wat bedoel je daar precies mee want dan zal ik dat wel verkeerd hebben gedaan.

gr

kaleido 1 (1385) PRO, 10 jaar geleden

Er zit tussen je beide remschoenen een dwarsstangetje en in dat dwarsstangetje zit een stelmogelijkheid om de remschoenen te stellen , dmv een gekarteld wieltje.
Deze is te bereiken via de achterkant van je ankerplaat , hier zit een rubberen dopje in die je eruit kunt trekken en dan met een platte schroevendraaier kun je hem opstellen.
Even met gevoel doen , wel zorgen dat het wieltje gangbaar is natuurlijk.

audia4 (0) PRO, 10 jaar geleden

Golf heeft een stelwig.... procedure is handremkabels ontspannen, voorzichtig pompend de voetrem een aantal keer intrappen niet tot de bodem trappen!! (anders trap je de hoofdremcilinder aan gort door teveel vrije slag) en daarna de handem stellen.

kaleido 1 (1385) PRO, 10 jaar geleden

Ben ik in de war ? heeft deze de wig met het trekveertje ?

martijn19922 (0), 10 jaar geleden

De mijn is volgens mijn met een wigje dan want die heb ik wel zien zitten een wieltje met karteltjes niet.

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Klopt. Zelf trek ik met een priem de wig door een wielboutgat naar beneden. Zo voorkom je ook de kans op het stuktrappen v/d hoofdremcilinder.

Roger 09 (0), 10 jaar geleden

je zou het best de remtrommels mee vervangen,en je moet opletten met de kabels van de handrem bij te spannen anders werkt de regeling met het stelwiggetje niet meer!

martijn19922 (0), 10 jaar geleden

Bedankt qllemaal voor de tips hij werkt weer perfect heb het truckje met de priem gebruikt.

Gr

Hans4040 (290) PRO, 10 jaar geleden

Mooi zo...bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.