Volkswagen Passat Variant 2015: Probleem elektrische achterklep

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CUK, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 115

Sinds een tijdje heb ik het probleem dat de elektrische achterklep van mijn Passat Variant (B8, GTE, bj 2015) maar een klein stukje open gaat (ca. 30 cm). Verder moet de klep met de hand geopend worden, en ook weer met de hand gesloten.
Inmiddels zijn de gasveren/motoren vervangen, en is de software in het regelapparaat opnieuw geladen en de klep geparameteriseerd. Helaas is het probleem na iedere ingreep de volgende dag weer terug.. Op zich ook al wel vreemd natuurlijk dat het na een ingreep ca. 1 dag weer goed gaat, maar daarna het probleem weer terug is.
Het kan toch niet anders dan een elektrisch probleem zijn dan? Herkent iemand die probleem? En zo ja, hoe is het opgelost? Heeft iemand slimme tips? DANK!!

Edwin_vd_Weele

Geplaatst door Edwin_vd_Weele , lid sinds 8 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Controleer de bedrading in de doorvoer in het rubber tussen klep en dak eens op beschadiging of breuk.

Edwin_vd_Weele, 8 maanden geleden

Hoi Kaleido, superbedankt voor je reactie!
Bij het vervangen van de gasveren/motoren zijn ook meteen die doorvoeren en de bedrading tot aan het verbindingsstekkertje vervangen. Dat zal het probleem dus niet zijn. Ikzelf denk meer aan een elektrisch probleem met het regelapparaat wat de achterklep aanstuurt. Maar waar zit dat ding eigenlijk? Jij enig idee?
Groeten, edwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.