Volkswagen Passat Variant 2015: Probleem elektrische achterklep

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CUK, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 115

Sinds een tijdje heb ik het probleem dat de elektrische achterklep van mijn Passat Variant (B8, GTE, bj 2015) maar een klein stukje open gaat (ca. 30 cm). Verder moet de klep met de hand geopend worden, en ook weer met de hand gesloten.
Inmiddels zijn de gasveren/motoren vervangen, en is de software in het regelapparaat opnieuw geladen en de klep geparameteriseerd. Helaas is het probleem na iedere ingreep de volgende dag weer terug.. Op zich ook al wel vreemd natuurlijk dat het na een ingreep ca. 1 dag weer goed gaat, maar daarna het probleem weer terug is.
Het kan toch niet anders dan een elektrisch probleem zijn dan? Herkent iemand die probleem? En zo ja, hoe is het opgelost? Heeft iemand slimme tips? DANK!!

Edwin_vd_Weele

Geplaatst door Edwin_vd_Weele (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 2 jaar geleden

Controleer de bedrading in de doorvoer in het rubber tussen klep en dak eens op beschadiging of breuk.

Edwin_vd_Weele (0), 2 jaar geleden

Hoi Kaleido, superbedankt voor je reactie!
Bij het vervangen van de gasveren/motoren zijn ook meteen die doorvoeren en de bedrading tot aan het verbindingsstekkertje vervangen. Dat zal het probleem dus niet zijn. Ikzelf denk meer aan een elektrisch probleem met het regelapparaat wat de achterklep aanstuurt. Maar waar zit dat ding eigenlijk? Jij enig idee?
Groeten, edwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.