Volkswagen Golf: Probleem met wegrijblokkering

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi 110 pk

Hallo,

zit met he volgende probleem:

sinds kort heb ik het probleem dat regelmatig de wegrijbklokkering wordt ingeschakeld bij het op contact zetten van het de auto. Tevens valt de auto af en toe uit als ik hem naar de achteruit in schakel, (uiteraard heb ik de koppeling gewoon in, het lijkt wel of hij hem elektronisch uitschakelt) daarna schakelt hij altijd de wegrijblokkering in. Heb al geprobeerd met de reservesleutel, maar ook hierbij schakelt de wegrijblokkering in. Tevens verandert de helderheid van de controlelampjes in het dashbord bij het op contact zetten van de auto.

Kan iemand mij vertellen of deze problemen samenhangen en wat de oplossing is?

Gr. Jeroen

Jeroen_S

Geplaatst door Jeroen_S (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

jeroen je moet de wegrijblokering uitlaten lezen en het storings geheugen van de motor laten uitlezen dan komen er misschien dingen naar voren die je dan kan nakijken.
groetjes jan.

Jeroen_S (0), 17 jaar geleden

Hoi Jan bedankt voor je reactie.

Uitlezen van de storingen in de motor geeft geen storingen aan. De wegrijblokkering geeft aan dat hij de sleutel niet herkent, heb een nieuwe spoel voor het contactslot besteld en hoop hiermee dit probleem op te lossen, de sleutel zelf zou het niet mogen zijn aangezien hij het met beide sleutels doet. Het rare is dat hij regelmatig de wegrijblok inschakelt maar niet altijd. Meestal bij de eerste poging en de tweede poging lukt het wel.

Het probleem van het uitvallen in de achteruit komt zeer incindenteel voor, degenen aan wie ik het probleem voorleg zeggen allemaal dat dit eigenlijk niet zou mogen kunnen aangezien vanuit de achteruit alleen het achteruitrijlicht wordt aangestuurd, het zou mogelijk aan een relais kunnen liggen is me verteld.

Ik wacht eerst maar een eens op het inbouwen van de nieuwe spoel en kijk wat er dan gebeurt.

Gr. Jeroen

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

dat is het verstandigste jeroen eerst dat monteren en dan zien wat er gebeurt.
groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.