Volkswagen Golf: Probleem schakelen golf 3 TD

Bouwjaar: 1992

Hallo,
sinds 4 weken heb ik een golfje 3 1.9td gekocht (177.00km op teller). Een aantal kilometers probleemloos mee gereden en opeens kreeg hij problemen met schakelen. Het probleem is dat ik met schakelen hem moeilijk in de volgende versnelling krijg, in de 1 gaat hij dan helemaal niet meer. Na met gevoel doorduwen schiet hij er dan uiteindelijk wel in. Tevens maakt hij dan tijdens het rijden een licht piepend geluid dat omhoog loopt samen met het toerental van de motor. De koppeling slipt niet en voelt naar mijn mening goed aan.
Echter dit probleem doet zich plotseling voor, duurt een aantal minuten en is opeens ook weer verdwenen. De auto schakelt dan ook weer als vanouds. Nu weet ik dus niet of het met de koppeling te maken zou kunnen hebben of met een versnellingbak die het aan het begeven is. Heeft iemand misschien tips om te controleren wat het kan zijn? En als ik de versnellingsbak moet wisselen is dan iedere bak van een golf 3 td goed of zijn daar verschillen in?

Alvast bedankt.

jordycobben

Geplaatst door jordycobben (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Tim_vr6 (0), 19 jaar geleden

Jordy,
Het klink alsof er speling zit op je schakelstangen tussen je versnellingspook en de versnellingsbak.
Kijk daar eens naar.
Suc6
Tim.

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

idd daar wil nog weleens speling in zitten.

177.000 is wel heel weinig voor een 92 er golf diesel.

jordycobben (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie.
Inderdaad heb ik het schakelstangenmechanisme ook verdacht. Wat zou er dan versleten kunnen zijn (welke moet ik mee beginnen te vervangen)? Ik heb wel gezien dat dat balletje wat in het mechanisme verwerkt zit stukjes zijn afgebroken aan de bovenkant. Zou dit het probleem kunnen zijn?

Graag wil ik natuurlijk enkele mogelijke oorzaken uitsluiten. Als jullie mijn beschrijving horen zou je dan kunnen zeggen dat het de versnellingsbak en de koppeling niet kunnen zijn?
En inderdaad 177.000km is weinig voor een '92. Het kunnen er zeker meer zijn.

Alvast bedankt,
Jordy

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

dit probleem ligt volgens mij niet aan de bak of koppeling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.