Volkswagen Polo: Probleem versnellingsbak

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 tdi

Ik ben sinds kort in het bezit van een VW polo 1.4 tdi 51 kw met km stand 39000 van 12/2006 en heb het volgende probleem.
Als mijn motor stationair draait zonder dat het koppelings pedaal is ingetrapt komt er een vreemd krassend/schrapend geluid (niet heel hard maar wel irritant als je weet dat het er is) uit vermoedelijk de versnellingsbak, als ik vervolgens het koppelingspedaal intrap is het geluid verdwenen.
Er is inmiddels bij de VW dealer een nieuwe koppelingsset gemonteerd inclusief een nieuw druklager, echter mijn probleem bestaat nog steeds.
Heeft iemand een idee wat de oorzaak van mijn probleem kan zijn??? Is het de bak of misschien toch het vliegwiel, ik ben zelf niet zo'n technicus op dit gebied.
Ik heb eerder een polo 1.9 SDI gereden uit 2000 waarvan de bak het in 2005 ook begaf (bleek een bekend probleem bij dat type), is de nieuwe polo die ik rij nu een maandag ochtend model of zijn de versnellinsbak problemen ook bij dit type bekend.

Alvast bedankt Groet, Appel.

9n3tdi

Geplaatst door 9n3tdi (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

18 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

2 massa vliegwiel kapot is inderdaad een kloten systeem

tedkroon (0), 15 jaar geleden

Als je je koppeling intrapt dan loopt je 2emassavliegwiel toch gewoon mee! Dus dat kan het niet zijn of heeft een relatie met het ronddraaiend massa systeem?

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

dat zwevende massa wiel gaat rammelen net of je met 2 messen tegen elkaar slaat

9n3tdi (0), 15 jaar geleden

Zit er idd een 2 massa vliegwiel in het type dat ik rij?
Iemand enig idee wat nu het vreemde geluid geeft, de bak of het vliegwiel..
auto zit nog twee maanden in de garantie, zou het probleem graag snel laten oplossen maar weet niet zeker wat het geluid veroorzaakt!!

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

als je auto nog in de garantie zit snel ermee naar de dealer en probleem voorleggen.

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

ik ken jouw klacht heb vorige week een bak laten reviseren daar waren de buitenste lagers van de hoofd en hulpas overleden. is een veel voorkomend probleem bij de 9n polo.

9n3tdi (0), 15 jaar geleden

De dealer zal waarschijnlijk een nieuwe bak monteren, zit ik over 40000 km weer met het zelfde gelazer!?!?!
Weet iemand of er in inmiddels een modificatie heeft plaats gevonden bij VW op dit type versnellingsbak.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Koppeling half intrappen zodat je hem nog net niet in z'n versnelling kan zetten,als het geluid dan minder of weg is,dan is 2 massavliegwiel stuk.

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=9n3tdi]De dealer zal waarschijnlijk een nieuwe bak monteren, zit ik over 40000 km weer met het zelfde gelazer!?!?!
Weet iemand of er in inmiddels een modificatie heeft plaats gevonden bij VW op dit type versnellingsbak.[/quote]
ik denk het niet er zit een modificatie in de lagers zodat ze slijtageslijpsel kwijt kunnen en dat is bij de oude lagers niet het geval.

9n3tdi (0), 15 jaar geleden

Kan het slijpsel de veroorzaker van mijn probleem zijn dan??

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

en je hebt t/m 12-2008 100% garantie

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=9n3tdi]Kan het slijpsel de veroorzaker van mijn probleem zijn dan??[/quote]
kan idd de oorzaak zijn.

9n3tdi (0), 15 jaar geleden

Zal morgen het vliegwiel ff checken met de koppeling, alvast bedankt voor de info.

9n3tdi (0), 15 jaar geleden

Het geluid blijft ook bij half ingetrapte koppeling, op het moment dat ik kan schakelen is het geluid ook weg.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=9n3tdi]Het geluid blijft ook bij half ingetrapte koppeling, op het moment dat ik kan schakelen is het geluid ook weg.[/quote]
Ga dus dan maar van de bak uit zo te horen.
Dus lekker naar de dealer en laat hun het uitzoeken,je hebt immers garantie.

9n3tdi (0), 15 jaar geleden

Ben inmiddels bij de VW dealer geweest deze erkennen mijn probleem maar mogen geen nieuwe bak plaatsen van de importeur (PON).
Daar wordt gezegd dat het schrapende geluid dat uit de bak komt bij het stationair draaien veroorzaakt wordt door het feit dat de drie cilinder TDI motor nogal schud.Dit schudden wordt overgebracht naar de bak, doordat er volgens de dealer geen 2 massavliegwiel ????? (die de trilling compenseert) zit in mijn type auto onstaat er speling op de tandwielen in de bak wat vervolgens mijn probleem zou veroorzaken.
Kan absoluut geen kwaad wordt er bij PON gezegd, ik heb mijn twijfels en erger mij bovendien groen en geel aan het geluid dat er uit het vooronder komt.
Mijns inziens een absoluut onzin verhaal om onder de kosten uit te komen, de fabrieksgarantie loopt in december af, daarna kan ik dus fluiten naar eventueele reparatie.

tedkroon (0), 15 jaar geleden

Helaas ga ik met de dealer mee tenminste als het inderdaad het tikken van tandflanken het gevolg is van onéénparigheid van het motortoerental. Ik praat hier duidelijk over tkkend geluid en niet schrapend.

Ondertussen heb ik mijn 4e nieuwe diesel in mijn bezit en ieder exemplaar heeft deze eigenschap in meer of mindere zin aanwezig. Als je een additief in je versnellingsbak toevoegt in mijn geval Fin gear dan werd het minder.

9n3tdi (0), 15 jaar geleden

Het gaat dus echt om een ratelend/schrapend geluid, het geluid is op het ene moment erger als het andere maar nooit helemaal weg als de auto stationair draait.
Ook als ik hem in de eerste of tweede versnelling laat lopen zonder gas te geven komen er vreemde geluiden uit de bak (vooral ook als ik in de een of twee het gas loslaat)
Ik ben nu alleen wel benieuwd of er nu wel of geen twee massa vliegwiel gebruikt is in de 1.4TDI, de berichten hierover zijn nogal wisselend, en mocht er toch een tweemassavliegwiel inzitten dan klopt het verhaal van de dealer ook niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.