Volkswagen Polo: Polo '97 zingt vanaf 120 Km/H

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo Allemaal,


Heb gisteren een polo gekocht en me eigenlijk een beetje gekloot vrees ik.
De plaats waar ik hem gekocht heb ligt een stuk van de autoweg en was dus niet in staat ook vanwege drukte ergens de auto op snelheid te krijgen. Ik had van de rest en het rijgedrag een goede indruk en ben dus tot aankoop overgegaan.

Op weg naar huis (op de autoweg) viel me op dat de auto vanaf ca. 120 km/h een zoemend geluid maakt. ( whoem.......whoem.......whoem.......whoem ) naarmate ik harder rij wordt de frequentie steeds hoger (whoem..whoem..whoem..whoem). Sorry trouwens voor deze belachelijke woorden, maar kan het niet anders uitleggen. Zodra ik bij deze snelheid de koppeling intrap is het geluid weg. De banden kunnen het dus niet zijn. Kunnen dit de wiellagers zijn? of moet ik ergens anders gaan zoeken?

Groeten en alvast bedankt voor alle input.

Philippe

km stand 120.000

Philippefeij

Geplaatst door Philippefeij (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

svaleras (100), 15 jaar geleden

Als de wiellagers mankementen vertonen, zul je deze ook horen als je de koppeling intrapt..en ook als je minder snel rijdt dan 120km/h.
Waar komt het geluid vandaan...vanonder de motorkap? ..van achter?..van voorkant?..versnellingbak?

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

In de eerste instantie zou je idd denken aan een wiellager...., een defect aan de schakelbak is ook goed mogelijk, is een polo niet vreemd

Gr. paul

Philippefeij (0), 15 jaar geleden

Het geluid komt duidelijk van de voorkant.

Waar het geluid vervolgens precies vandaan komt weet ik (nog) niet

svaleras (100), 15 jaar geleden

kan heel goed de versnellingsbak zijn...precies zoals paulkelder zonet schreef..is een polo niet vreemd inderdaad.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Rij gewoon even langs een vag garage en laat het hun horen,is er wel iets stuk dan kun je proberen om terug te gaan naar waar je hem gekocht hebt,alleen bij particuliere koop zal het lastig gaan worden.

MobiTech (0) PRO, 15 jaar geleden

probeer tijdens het zoemen je rem eens lichtjes aan te raken dus niet je koppeling gebruiken en ook gas houden als het dan minder word denk ik toch eerder aan wiellagers. kan ook eens rondom opkrikken en voelen of er speling op je wielen zit (is aan de voorzijde moeilijk te voelen)

Philippefeij (0), 15 jaar geleden

Heb vandaag nog eens e.e.a. geprobeerd, als ik in de 4 140 rij dan hoor ik niks van vreemde geluiden, zodra ik overschakel naar de 5 is het geluid er. Daarmee kan ik toch lagers en banden uitsluiten?

Audifreak763 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dan komt het setje tandwielen van de vijfde versnelling in aanmerking om vervangen te worden. Dat kan zonder de bak uit te bouwen. Men zegt wel dat dit probleem optreedt door een te laag oliepeil, ook al is het maar heel weinig. De "vijfde" ligt namelijk als het ware buiten de eigenlijke bak. Dat heeft het nadeel dat de smering al gauw in het gedrang komt. Omdat elk nadeel ook zijn voordeel hep (Cruyf) is het probleelm, zoals gezegd, te verhelpen zonder de bak uit te bouwen.

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Of even terug naar de verkoper en hem het probleem voorleggen.

Audifreak763 (0) PRO, 15 jaar geleden

Aan de linkerkant, bijna in de wielkuip, moet je een relatief klein deksel van de bak los kunnen schroeven. Daarachter zie je dan gelijk de beide
tandwielen waar het om gaat. Ik meen me te herinneren dat ze met borgveren op de assen zijn vastgezet. Aangezien het zeker een jaar of vijf geleden is dat ik deze klus heb gedaan weet ik de details niet meer. Zoals al is gezegd moet je de olie zeer nauwkeurig op peil brengen en zeker nog later een keer controleren.

tedkroon (0), 15 jaar geleden

Ik neem aan dat je het tandwielpaar moet vervangen!

Audifreak763 (0) PRO, 15 jaar geleden

Klopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.