Volkswagen Polo: Hoe schakelaskeerring (radiaalring) bij versnellingsbak er uit

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

De schakelaskeerring of wel de radiaalring lekt van de versnellingsbak bij m'n polo uit 1997. Hoe krijg ik deze er uit? Het lijkt me eenvoudig maar de ring is ietst groter dan het gaatje waar ik 'm uit moet halen. Het verbindingsstuk met de versnellingspook heb ik al los. Ik neem toch aan dat ik 'm van de buitenzijde van de bak moet verwijderen. Wie kan me een oplossing geven?

Volvobert

Geplaatst door Volvobert (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Tiguan (0) PRO, 15 jaar geleden

voorzichtig met een fitting schroefdraaier onder de kering wippen en naar je toe trekken moet lukken.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Let wel op dat je de schakelas niet beschadigd en er komt ook bakolie uit.

Volvobert (0), 15 jaar geleden

Nieuwe ring en olie gehaald en vandaag weer onder auto gekropen. Helaas niet gelukt. De ring die er in zit lijkt anders dan degene die ik bij VW heb gekocht (ring met u-vorm 085 301 227) Als ik prik met de schroevendraaier dat is de buitenkant van de ring een dun gedeelte waarna ik op metaal kom. Aan de binnenzijde van de ring zit ie dieper. Het model dat er in nu zit lijkt me anders dan ik heb gekregen namelijk de oude heeft een L-vorm.
Wie kan me duidelijkheid geven?

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Keerring van de schakelas is gewoon rond.

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

je hebt de goede keering en net zoals richard zegt kijk uit voor de schakelas als je er maar naar kijkt zit er al een groef in.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.