Volkswagen Polo: Carteronluchting

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Beste 'Forumers'

Ik heb onlangs een polo 1.4 benzine gekocht. Nu heb ik toevallig gemerkt dat er na het openen van de olie vuldop overdruk heerst. Na wat op het net te hebben gelezen zou dit kunnen komen door o.a. de carterontluchting die verstopt zou kunnen zijn ( hoop niet dat het slijtage van zuigerveren e.d. is !). De auto heeft 70 dKm gelopen (slijtage?). Mijn vraag is hoe ik kan nagaan of de carteronluchting verstopt is ( ik weet niet waar deze te zoeken). Dank alvast voor jullie bijdrage, eventueel met foto van de plek van de carterontluchting.

Mvg,
Cenk

cenk

Geplaatst door cenk (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Audidriver73 (0) PRO, 15 jaar geleden

Deze zit aan de onderkant van het luchtfilterhuis.
Indien veel korte stukjes gereden worden komt hier condens en smurrie in te zitten.
Deze zal dan ook wel in het luchtfilterhuis zitten, ik heb er ook 2 van deze 1.4 in onderhoud die veel korte stukjes rijden, ik maak ze elk jaar bij de beurt schoon.
Ook hebben deze last van mayonaise in de olievuldop.

cenk (0), 15 jaar geleden

Dank voor je reactie, ik zal snel jouw anwijzingen opvolgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.