Volkswagen Golf: Problemen met temp sensor/meter

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,

na 1 jaar te hebben rondgereden met een defecte temp meter in het dashboard (metertje bleef altijd net na het 1e blokje hangen), heb ik deze van het weekend vervangen door een nieuwe sensor. Probleem is nu, dat deze net het andere uiterste doet! De meter gaat namelijk helemaal naar rechts tegen het laatste blokje aan, en soms gaat ook het waarschuwingslampje flikkeren.

De auto rijdt al twee jaar zo, en ik neem aan dat het verwisselen van de sensor niet de temp van het water veranderd haha :-p. Hij rookt ook niet als het lampje knippert bij de motor en de fan draait gewoon (als het echt aan het koken was zou je dit toch wel zien/horen of niet?). Toch blijf je een beetje angst houden natuurlijk, ziet wat akelig uit. Nu is mijn vraag, is dit gewoon een verkeerde sensor of is het dashboard paneel kapot (brandstof meter en dergelijken werken perfect), of is dit een ander probleem...

Met vriendelijke groet,

Armand

Armandje12

Geplaatst door Armandje12 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 17 jaar geleden

Heb je wel de goede sensor?
Test eens het volgende: trek de stekker van de voeler los. Als de meter nu niet meer uitslaat dan is de voeler niet goed. Blijft de meter uitslaan, dan moet je het zoeken in massasluiting van de kabel naar de meter, of in de meter zelf.

Succes,
Paul

Armandje12 (0), 17 jaar geleden

Hallo,

met het loshalen van de stekker van de voeler bedoel je de sensor toch? Dan zal ik dit eens even proberen, ik heb de sensor bij een automaterialenzaak met kenteken laten opzoeken, hoop inderdaad dat ze me de goede hebben gegeven.

De meter begint trouwens wel op de koude stand, en loopt dan vrij snel (15/20 min, zo heel snel is een automotor toch niet op temp?) op naar de andere kant. Deze Golf heeft geen graden, alleen een groot blokje links en een smal streepje rechts + een waarschuwingslampje. De auto is wel in een paar minuten lekker warm.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

Armand

geen zorgen over maken en lekker door tuffen ermee!!dat wat je auto doet is volkomen normaal.

dan gaat/is de thermostaat open en loopt de koelvloeistof door het hele cirquit,de motor is dan zelf nog niet op temperatuur,voordat de olie goed warm is moet je minstens nog eens het dubbele aantal min/km afleggen.

als je geen thermostaat zou hebben of ene die te vroeg opent,zou je temp. naald maar amper omhoog komen want niet al te best is voor je motor,ofwel meer slijtage en een hoger benzine verbuik etc..

kijk maar eens naar een lange rit,laat de motor dan eens een minuut of 10 stationair draaien,dan zal de temperatuur oplopen naar 3/4 en zal de ventilator aan gaan.

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.