Volkswagen Polo: Pruttelt soms

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Mijn polo uit 1995 pruttelt soms accu is al vervangen. Hij start gewoon en rijd ook. alleen als ik bij een stoplicht weer moet optrekken dan slaat hij door het pruttelen af. Ik rij soms 3 dgn niet dus ik dacht misschien vocht. Of kan het ook zijn dat hij valse lucht trekt? Luchtfilter is nog niet vervangen. Het valt mij verder op dat als ik bv de autoradio of achteruit verwarmong aan heb dat hij erger pruttelt.

Polovw

Geplaatst door Polovw (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Laat hem eerst eens uitlezen en kijk of er een storing in staat.
Kan zijn iets met de gasklep (vervuild) of iets met ontsteking. Sproei eens met een plantespuit wat water over de bougiekabels en doppen en de bobine en als de motor daarop reageert dan weet je genoeg.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Kan inderdaad de bobine zijn, die sneuvelen vaker, als je tenminste stotteren of overslaan ermee bedoelt.

Vaak merk je dat ook als je volgas geeft bij een lage snelheid in een hogere versnelling.

Polovw (0), 13 jaar geleden

Als ik hem start dan loopt hij gewoon en nadat ik ermee heb gereden en stil sta dan is het alsof hij de neiging heeft om uitevallen. Ik moet dus spelen met mijn koppeling wil hij gaan rijden doe ik dat tesnel slaat hij uit maar start wel weer gelijk. En pruttelt dan wel weer is even een aanpassing maar vorg me wel af kan het kwaad voorde motor die krijgt toch steeds een klap lijkt mij.?Maar ik zal morgen naar die bobine en bougiekabels en gasklep laten kijken doorde buurman. Alvast bedankt voor jullie antwoord Gr Ellen

avandalen (0), 13 jaar geleden

Beste Ellen
Dit is typisch ook weer een geval waarvan de oorzaak een gammel brandstof relais kan zijn. Je kunt dit relais tijdelijk repareren door de contacten eens even met de hand op en neer te schuiven. Ik heb dit euvel ook gehad. Kijk hier eens:
http://www.avdweb.nl/tech-tips/misleadin...
Voordat je de hele auto uit elkaar haalt, kijk dus eerst even naar dit relais. Er komt jammer genoeg geen foutmelding bij een slecht brandstof relais.

Polovw (0), 13 jaar geleden

Hallo iedereen bedankt voor de info .Uiteindelijk toch maar naar de garage gegaan daar is de verdeelkap vervangen en de rotor.En tot nu toe rijd hij weer prima afwachten dus maar. Gr Ellen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.