Volkswagen Bora TDI 81kW: Pulserend geluid multiriem

Bouwjaar: 1999

Ik zit met een lastig probleempje, als de auto 's ochtends gestart wordt begint de multiriem een soort pulserend "sissend" geluid te maken. Dit gaat gelijk op met het toerental, als ik een paar km gereden heb is het weg. Wanneer ik aan het eind van de dag weer de auto start maakt de riem geen lawaai. Ik neem tenminste aan dat het met de riem te maken heeft, maar deze heb ik onlangs laten vervangen door een nieuwe (Gator), en nog steeds is het geluid aanwezig.

Wie heeft een idee wat dit kan zijn, toch geen lagers ???

sequence

Geplaatst door sequence (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

probeer maar eens een origineele riem, is het probleem opgelost. het merk gator zal wel gates moeten zijn en ja heb de ervaring met de ze riemen dat ze graag mogen piepen. vooral bij de koude start. dus een originele riem en weg is het geluid. succes

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Riemen van gates zijn niet diep genoeg gestoken en lopen dus niet op de flanken van het profiel maar op de top. (kun je aan de slijtage van de poelie zien.)

Helaas mogen zij ze niet exact maken zoals het origineel is.

Riemen van Continental (verkoopt de betere automateriaalzaak ook) zijn wel goed. Conti maakt n.l. ook de originele voor VW.

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.