Volkswagen Bora TDI 81kW: Vervangen multiriem

Bouwjaar: 1999

Binnekort wil ik zelf de multiriem van genoemde auto vervangen, ter voorbereiding heb ik een vraagbaak gekocht voor de Golf/Bora benzine en dieselmotoren t/m bouwjaar 1999. Maar helaas staat dit niet beschreven, wel vervangen ditributieriem e.d.

Het enige dat ik nog wil checken is hoe ik de spanner wegdruk, doe ik dat met een bandafnemer of iets dergelijks. Of kun je met een sleutel de spanner wegdrukken ?

Verder is het volgens mij, brandstofleidingen en aanvoerleiding intercooler verwijderen. Vervolgens kan de riem van bovenaf verwijderd en opgelegd worden. Klopt dat ongeveer ?

sequence

Geplaatst door sequence (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

nee hoor je haald via de bovenkant de spanning er af en via de onderzijde kan je de riem wisselen zonder brandstofleidingenen of aanvoerleidingen te demonteren.
alleen moet de bodemplaat aan de kant en dat gaat makkelijk op een brug maar op de grond ? wordt wat onhandiger.
succes max.


oja doe het maar met een sleutel en NIET met een bandenlepel.

sequence (0), 19 jaar geleden

Bodemplaat aan de kant ? Je bedoeld dat ie eraf moet ? Heb een tijd geleden een monteur zo'n riem zien vervangen maar de auto stond niet op de brug. Hij deed alles vanaf de bovenkant....

wietse11996 (0) PRO, 19 jaar geleden

kan ook wel van bovenzijde maar dan moet je er goed opletten dat hij er goed omheen ligt. je hebt 2 soorten spanners ik weet zo niet welke je erop hebt. de ene past de steek sleutel aan de boven kant de andere past een ringsleutel aan de zijkant

sequence (0), 19 jaar geleden

Ok, bedankt voor de tip !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.