Volkswagen Bora TDI 81kW: Pulserend geluid bij multiriem na starten

Bouwjaar: 1999

Na eerder plaatsen van dit probleem heb ik de multiriem vervangen door een origineel exemplaat (continental). Ik start de auto en gelijk hoor ik hetzelfde geluid weer.

Het lijkt eerder van de achterste poelie te komen dan van de spanrol. Als er een paar km gereden is, is het geluid nagenoeg verdwenen. Het is dus niet de multiriem, wat is nu het meest voor de hand liggend ?

sequence

Geplaatst door sequence (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Loopt de riem niet tegen de kap aan, ook dit kan het geluid nl veroorzaken en ik heb wel eens gehad dat het dan bij warme motor over was.

ducces

sequence (0), 19 jaar geleden

Tegen welke kap moet ie aanlopen dan ? Zit niets in de buurt, het gaat om de multiriem, niet distriburiem die wel in een kap loopt. Voor het geval je je vergist in de riem. :-)

Ik heb ook niet het idee dat het een wrijvingsgeluid is in die zin, lijkt toch echt een lager of de poelie zelf die het geluid veroorzaakt.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.