Volkswagen Polo: Raam bestuurderszijde Polo 6N2 werkt niet van binnenuit...

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Ik heb een VW Polo 6N2 uit 2001 waarmee ik sinds vorige week problemen heb met het raam aan de bestuurderskant. Deze werkt niet goed...als het contact aanstaat en ik druk h'm naar beneden,zakt hij soepel in 1 x naar beneden,maar ik krijg h'm dan dus niet meer omhoog en kan h'm tijdens het naar beneden zakken dus ook niet stoppen! Als ik mijn raam dicht wil hebben moet ik de auto opslot draaien en de sleutel vasthouden om h'm weer dicht te krijgen... Kan dit met de raammotor te maken hebben of zou mijn raam het dan helemaal niet meer moeten doen? Zekeringen en schakelaars zijn al nagekeken,hier ligt het niet aan.

Iemand een idee wat dit kan zijn?

Bedankt alvast.

JoyceS

Geplaatst door

JoyceS (0)

al 9 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

het zal niet aan de raam motor zitten.
eerder denk je aan de schakelaar zelf of de bedrading daarvan.

groetjes jan.

jan T 135
badge vip badge

9 jaar

Hoi Jan,

Bedankt voor de reactie. Maar ik heb de schakelaars al nagekeken...daar ligt het niet aan...misschien de bedrading,maar ook daar heb ik al wat van nagekeken. Heb he specifiek een idee aan welke bekabeling en waar het zou kunnen liggen? Maar de motor van VW Polo 6N2 (en ook andere VW's) staan er wel om bekend dat ze vrij snel en vaak kapot gaan...het gaat dan om het tandwiel binnenin vaak...maar ik weet dus niet zeker of dit het bij mij is....

Gr JoyceS

JoyceS 0

9 jaar

dat klopt maar dan doet hij het ook niet via het slot.
er zit niets anders op dan de deurbekleding tedemonteren en temeten of de bedrading inorde is.
hoe heb je de schakelaar gecontroleerd.
en anders de stekker van de raammotor halen en daar een 21w lamp tussen doen en op de schakelaar drukken zowel open als dicht in beide gevallen moet de lamp branden zo niet dan de schakelaar controleren en/of de bedrading vanaf de schakelaar naar de motor.

groetjes jan.

jan T 135
badge vip badge

9 jaar

Ik heb het deurpaneel er al af gehad,dat is geen probleem. Zo heb ik ook de schakelaar gecontroleerd. Door de stekkers om te wisselen van de bestuurders- en bijrijderskant...ik kan ook met de stekker in de bestuurderskant de bijrijderskant bedienen. Dus ik neem aan dat de schakelaar dan in orde is. Maar de stekker op van de bestuurderskant op de bijrijderskant werkt niet...dan gebeurt er nog steeds niks aan de bestuurderskant. Is dit voldoende om de schakelaar te testen...of moet ik de lamp test ook nog even doen voor de zekerheid?

Bedankt voor je antwoorden Jan!

Gr JoyceS

JoyceS 0

9 jaar

Ik controlëer liever met de lamp dan zie je of de schakeläar echt goed is.


Groetjes jan

jan T 135
badge vip badge

9 jaar

Oké...Ga ik dat morgen ook even proberen. Dank je wel Jan!

Gr JoyceS

JoyceS 0

9 jaar

Hoi,

Ik denk toch dat het de motor is...gezien het raam nu helemaal niks meer doet...ook niet via het slot. En de schakelaar doet het prima. Ik hoor geen klik meer,op geen enkele manier.... Zou het dan toch de motor kunnen zijn??

Gr JoyceS

JoyceS 0

9 jaar

ja als hij nu niks meer doet kan het zeker het motortje zijn.
als je met de proef lamp controleerd dan weet je het ook want die werkt dan op beide zijde en dan komt er dus spanning bij de motor en dan is de motor aan vervanging toe.

groetjes jan.

jan T 135
badge vip badge

9 jaar

Het was toch inderdaad het motortje. Ik heb vandaag het hele raammechaniek vervangen en alles werkt weer prima. Bedankt voor je antwoorden en hulp Jan.

Fijn weekend.

Groetjes JoyceS

JoyceS 0

9 jaar

Mooi joyce dan kun je je raam weer gebruiken.

groetjes jan

jan T 135
badge vip badge

9 jaar

Gelukkig wel ;-) Wel lekker met de zomer in aantocht. Dank je wel Jan!

Groetjes Joyce

JoyceS 0

9 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.