Volkswagen Polo: Volkswagen Polo 6N2

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo allemaal,

Ik heb een Polo op het oog, maar ik heb her en der gelezen dat de versnellingsbakken niet echt duurzaam zijn. Ten eerste mijn vraag, klopt dit naar jullie ervaring? En ten tweede, waar kan je aan merken of de versnellingsbak nog goed is?

Ik ben vanmiddag wezen kijken en heb erin gereden, de koppeling was wel perfect. Aangrijpingspunt lag erg laag. Maar dat komt omdat de koppeling recent vervangen is, althans volgens de verkoper. Dat kan wel kloppen.

Ik ben dus absoluut geen monteur, maar mijn redenering is;
Als de koppeling vervangen is vanwege slijtage, zou de versnellingsbak dan ook niet versleten zijn? Hoe kan ik dit checken?

Ik ben namelijk als de dood dat ik straks weer(ik heb tot nu toe zo'n 8 auto's gehad in mijn leven en nog nooit geluk gehad) een auto heb waar iets gruwelijk mis mee is. Want dan kan ik het dus gewoon niet repareren omdat ik daar geen geld voor heb. Althans, voor een nieuwe versnellingsbak + montage niet. Kleinere reparaties zou al pijn doen, maar dat is financieel nog te doen.

Hoe vaak gebeurd dit nou, dat de versnellingsbak van zo'n polo eruit ligt? Is dat iets waar ik serieus rekening mee moet houden?
De auto heeft trouwens 216000 km(NAP) gelopen en de distributieriem is bij 191000 vervangen.


Alvast bedankt.

Revolution2010

Geplaatst door Revolution2010 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 9 jaar geleden

216000 km is erg veel
er kan vanalles stuk gaan
distributie waterpomp al vervangen?
apk gehad?
laat een checkup doen bij de dealer

Revolution2010 (0), 9 jaar geleden

Distributieriem is wel vervangen, waterpomp weet ik niet. APK heeft hij tot mei 2015, die kan ik nieuw erbij krijgen maar dan vraagt hij 245 euro afleverkosten.

216000 vind ik zelf inderdaad ook veel, maar auto's van dit bouwjaar vind je zelden met een km-stand onder de 2 ton. Deze modellen zijn dan ook al minstens 15 jaar oud.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.