Volkswagen Polo: raam mecanisme vervangen polo 2000

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4mpi

Heren ,

Moet het raam mecanisme(elektrisch) van men polo links voor vervangen daar de geleiders stuk zijn , heeft er iemand tips hoe de motor over te zetten op het nieuwe mecanisme ( of raam in een bepaalde stand moet staan of derg)en of er nadien nog iets geregeld moet worden aan het systeem .

Alvast bedankt voor de tips .

vfrke

Geplaatst door vfrke (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Begin met het verwijderen van deurpaneel,dan de drukdopjes en folie voorzichtig verwijderen,dan raam bedienen totdat je bij de boutjes kan van de houders en deze half losschroeven,dan raam met de handen omhoog uit de houders trekken en met dikke tape vastplakken,stekker+5 boutjes loshalen,geleiders een beetje kantelen om uit de deur te nemen,motortje overschroeven let daarbij wel op dat de rol waar de kabel opgerold zit niet uit elkaar valt,dan weer nieuw mechaniek+motor monteren in omgekeerde volgorde.
Raammotor weer inleren (aut. stand) door de knop een paar keer vast te houden omhoog als raam dicht is.

vfrke (0), 15 jaar geleden

ricky ,

Het uit en inbouwen ging vrij vlot ,maar heb het volgende probleem .
Als men het contact afzet en vb de wagen afsluit . en ik nadien de ruit nog eens probeer dan gaat hij helemaal dicht en terug half open ,ik veronderstel dat hij het inleren van de ruit kwijt is als het contact er af gaat .
Nochtans heb ik na instalatie de ruit in gesloten stand ingeleerd door de knop omhoog te houden gedurende 5 sec in gesloten stand dit drie vier keer .

Nu mijn vraag , is het inleren zo correct of moet iedere keer het contact eraf tussen de verschillende pogingen om in te leren ? indien ja is dit een motor probleem of ergens bekabeling ?

Thx

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Lijkt erop dat hij stroef gaat bovenin en dan op beveiliging springt,dus terug open gaat.Controleer of hij op dat moment niet stroef gaat.
Wat je ook kunt proberen is accupool even los en daarna weer opnieuw inleren en in 1x helemaal naar boven,even vasthouden,loslaten en dan weer even vasthouden,dan zou hij goed moeten zijn,zo niet,dan kan raam te stroef gaan door de geleiders of probleem in raammotortje.

vfrke (0), 15 jaar geleden

Ricky ,

Bat pool even los gehaald opnieuw ingeleerd en loopt als een zonnetje .

Alvast bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.