Volkswagen Polo: Raambediening Polo

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Bij deze polo blijft de raam bediening soms hangen beneden het raam (je doet dus het raam naar beneden en het wil niet meer naar omhoog) Dit doet hij als het raam een 5 tal maal op en neer is gelaten. (de rechterkant wil dan soms ook niet meer werken)

Na de stekkers aan de bedieningsknoppen in de linker deur af te koppelen ,en dan terug aan te koppelen,gaat deze terug naar omhoog. Als het raam beneden blijft ,kan ik het ook niet meer met de sleutel (buiten kant) sluiten. De fouten met vag com uitgelezen en niets te vinden.
Zit er hier trouwens een stuurunit in die met vag com uit te lezen is?
Als je de raamknop bediend terwijl het systeem niet werkt (lees raam wil niet sluiten) zie je ook niets van dimming aan de binnenverlichting. Dus de motor wordt precies niet bediend. Alhoewel er precies iets te horen (een licht klikje) is in de deur, bij de bediening van de raamliftschakelaar.

De raammotor is links vervangen maar zonder resultaat. Iemand een idee
Eric

ericv

Geplaatst door ericv (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Tiguan (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=ericv]Bij deze polo blijft de raam bediening soms hangen beneden het raam (je doet dus het raam naar beneden en het wil niet meer naar omhoog) Dit doet hij als het raam een 5 tal maal op en neer is gelaten. (de rechterkant wil dan soms ook niet meer werken)

Na de stekkers aan de bedieningsknoppen in de linker deur af te koppelen ,en dan terug aan te koppelen,gaat deze terug naar omhoog. Als het raam beneden blijft (een licht klikje) is in de deur, bij de bediening van de raamliftschakelaar.

De raammotor is links vervangen maar zonder resultaat. Iemand een idee[/quote]
Heb je de bedrading bij linkerportier doorvoerrubber gecontroleerd op breuken, Het kan zijn dat de bedienings_schakelaar defect is

[quote=ericv]De fouten met vag com uitgelezen en niets te vinden. Zit er hier trouwens een stuurunit in die met vag com uit te lezen is?[/quote]
Met VAG-COM kan je kanaal 46 comfort gebruiken of kanaal 35 eleck


Groet tiguan

ericv (0), 14 jaar geleden

Ik probeer dit alles nog eens na te zien,voorlopig gebruikt de persoon het raam niet onnodig. Zodus geen 5 maal na elkaar het raam op en neer laten. Ik ga toch eens proberen om die bekabeling na te zien. Als het opgelost is laat ik het zeker weten. Het probleem zal vroeg of laat toch wel een totaal niet meer werkend raam opleveren denk ik. En dit is makkelijker te zoeken .Alvast bedankt.

ericv (0), 14 jaar geleden

Inderdaad een beschadigde draadbundel in de linker deur; probleem is van de baan. Wagen heeft waarschijnlijk ooit een ongeval gehad aan deze kant, want de bedrading lag hier niet zo mooi meer.
Bedankt alvast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.