Volkswagen Golf IV: Raar geluid uit het motorcompartiment

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 90 pk

Sinds kort hoor ik een raar geluid uit het motorcompartiment. Als je voor de auto staat en de motorkap staat open, komt het geluid aan de linkerkant vandaan. Het geluid is toerental afhankelijk. Ik zat zelf te denken aan de waterpomp, maar deze is bij 30.000 km geleden samen met de distributieriem vervangen. Of iets met lagers die versleten zijn? Heeft iemand enig idee? Verder loopt de auto niet warm of iets dergelijks. Er is ook geen vermogensverlies. Auto rijdt voor de rest prima.

Alvast bedankt!

RedGhost

Geplaatst door RedGhost (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Kan ook een dynamolager zijn. Ga even langs een garage en laat het daar horen. Zo van achter het toetsenbord is het alleen gokken.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

inderdaad,kan het lager van de dynamo zijn,maar ook de spanner of de multieriem zelf..

Gr Stefan

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Alleen tijdens stationair?
Dan mogelijk de dynamopoellie defect,hier zit een vrijloopkoppeling in en die zit dan vast.

RedGhost (0), 14 jaar geleden

Ik heb vandaag de auto gemaakt. Het lag zoals eerder vermeld aan de dynamo en de spanarm. Deze twee vervangen en het geluid is weg. Bedankt allemaal voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.