Volkswagen Golf 2002: Radiator ventilator blijft aan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Mijn golf heeft twee ventilatoren bij de radiator. Eén kleine en één grote. De grote ventilator staat nooit aan. De kleine blijft altijd +- 20 tot 30 minuten aanstaan. Na enkele keren is dan ook de accu leeg. Ook bij een koude motor en enkel de sleutel omdraaien zonder te starten gaat hij meteen aan. De enige manier om hem uit te krijgen is door de zekering eruit en erin te zetten.

De temperatuurschakelaar ter hoogte van de radiator heeft een stekker. Op deze stekker heb ik een aantal punten verbonden zoals in dit filmpje (https://www.youtube.com/watch?v=Af-jT9cA.... Bij mij gaat dan alleen de kleine ventilator draaien en niet de grote zoals had gemoeten.

De grote ventilator heb ik direct aangesloten op een 12V bron. Dan draait hij wel. Dus de grote ventilator is niet kapot. De temperatuurschakelaar lijkt mij ook niet kapot want al geef ik (door middel van het verbinden) het signaal aan de computer dat de fan aan moet, gaat hij alsnog niet aan.

Het enige wat naar mijn mening nog overblijft is de regeleenheid van de koelventilator of iets fout in de ECU.

Hoe denken jullie erover?

Latino Americano

Geplaatst door Latino Americano , lid sinds 3 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Heb je deze al eens eerder gepost ?

Latino Americano, 3 maanden geleden

Klopt, maar nu heb ik het eea getest. Op de vorige post werd overigens niet gereageerd dus die zal ik even verwijderen.

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Heb je de auto al eens uit laten lezen , als er een watertemperstuursensor defect is of bedrading niet in orde , gaat uit veiligheidsredenen je ventilator aan , kan ook uit je airco komen , indien aanwezig natuurlijk.

Latino Americano, 3 maanden geleden

Hij is uitgelezen met vag com maar daar kwam niks uit helaas. Wat betreft de airco: interssant! De aircopomp zat vast waardoor mijn auto niet meer startte. Heb als tijdelijke oplossing de aircopomp losgehaald en de v snaar vervangen voor een kleinere zonder airco. Zou het hier aan kunnen liggen?

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Is niet met 100% zekerheid te zeggen natuurlijk , maar de fan wordt ook vanuit het airco systeem aangestuurd , als daar een fout zit kan hij de fan aansturen uit veiligheidspunt. Zou met iemand die goed met vagcom om kan gaan dit bekijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.