Volkswagen Golf V: Radiostoring

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 FSI

Auto heeft een originele radio/cd. Deze begint te storen ( ruisen ) zodra de achterruitverwarming wordt ingeschakeld. Net of er een stoorzender in de buurt zit die elke paar seconden de zender wegdrukt.
Iemand een idee van de mogelijke oorzaak?

Averdonk

Geplaatst door Averdonk (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

autobedrijf schijf (0) PRO, 12 jaar geleden

Heeft hij de antenne in de achterruit of een losse antenne?

Averdonk (0) PRO, 12 jaar geleden

In de achterruit.
Het zit wel in de ontvangst lijkt het. Buiten was de omtvangst een stuk beter dan binnen.

Highway (115) PRO, 12 jaar geleden

Koop een bumper antenne of een dak antenne en je probleem is opgelost. Tik maar in bij google golf 5 radio stoort.

autobedrijf schijf (0) PRO, 12 jaar geleden

Kan het er mss in zitten dat je een slechte verbinding hebt in je stroomkring? Dit kan je het beste opzoeken door je achterruitverwarming aan te zetten en dan met een voltmeter zwevend meten, dwz rode pen voor de verbinding die je niet vertrouwt en zwarte na de verbinding, dan meet je het spanningsverlies over de verbinding. Let op! Een spanningsverlies van 0.2/0.3 volt is al zorgwekkend, reken maar eens uit met de wet van ohm wat je weerstand is.

Averdonk (0) PRO, 12 jaar geleden

Auto is weer weg maar we zullen eens gaan meten als deze terug is.
Bedankt voor de reacties tot zover.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Laatst precies hetzelfde gehad, probleem lag aan de achterruit die stoorde op 1 of andere manier en die auto had geen antenne in de achterruit maar gewoon op het dak. Ik heb toen een oud raam die we nog hadden liggen (waarvan de verwarming het nog goed deed) eroverheen aangesloten en toen was het weg.

Averdonk (0) PRO, 12 jaar geleden

Gisteren de auto terug gehad. De hele tent op de kop gehad, vanalles vervangen en gemeten maar geen oplossing. Misschien dan dat het in de ruit zelf zit maar daar hebben we geen andere voor. De versterkers in de achterklep en het filter werken ook naar behoren. Andere radio deed exact hetzelfde. Bij de "sterke" zenders" zoals 3Fm eigenlijk geen probleem maar wel bij zenders zoals Slam en 538.
De klant wil geen attenne op het dak en accepteert het nu zo. Dus helaas geen oplossing (nog).
Bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.