Volkswagen golf 3 gti: Ratelend versnellingsbak Bij afremmen moter.

Bouwjaar: 1992

Ik heb zins kort een vreemd geluid in mijn versnellingsbak, als ik rij en dan het gas los laat dat komt er een ratelend geluid uit de bak. Dacht zelf aan een lager, druklager is vervangen.
Kan het ook de drukgroep zijn torsie veren, enz.
Mischien herkent iemand het en wil je mij daar over informeren.
Alvast bedankt,
vriendelijke groet peter.

peter8828

Geplaatst door peter8828 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

caddy1492 (0) PRO, 19 jaar geleden

dat zal dan wel de pignon lagers zijn in de versnellingsbak. er zitten twee lagers op deze as. waarvan een lager hetzelfde lager is als het grote achterwiellager van je golf. dit lager wordt al vanaf 1974 gemonteerd in deze en andere vw bakken. en het gaat ook al stuk vanaf dat jaar.(ze leren het nooit bij vw). versnellingsbak uit elkaar halen is dan de optie. anwb-ww?

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

ik sluit mij aan bij caddy.

peter8828 (0) PRO, 19 jaar geleden

Oke dan, heren.
Ik was nog niet aan het zoeken geweest, en zo gaat het sneller.
Het wordt steeds erger nu dus deze jongen gaat lekker met dit zonnetje het bakkie uitelkaar halen!!!
Heren bedankt voor jullie snelle reactie, ik laat het jullie weten als het verholpen is. Het wiel is al uitgevonden dus dat hoef ik niet meer te doen, en zo werkt dit ook waarom zou ik lang zoeken als een ander het ook al gedaan heeft Caddy!!!
(anwb-ww??)
Groetjes.

caddy1492 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik dacht even dat je daar werkte, maar niet dus. hier heb je vast de onderdeelnummers voor deze bak; 311 405 625F is het beruchte achterwiellager en 020 311 206 is het andere lager met opsluitplaat. succes

peter8828 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi Caddy,
Heel erg bedankt ik ben wel een ANWB-er en ook WW-er.
Om je twijfel te beantwoorden, nu weer de bak.
Hij is niet van mezelf, ik bedoelde ga er mee bezig.
Ik dacht zelf aan een compleet gereviseerde bak, of is dat niet nodig. Ik bedoel is dat qua tijd niet minder, of haal je zo'n bakkie zo uit elkaar>???
Want als hij zo los is bestel ik de nummers die je mij hebt gegeven, dan komt het wel goed. Zo'n bak heb ik nog niet los gehad, weet ook niet of ik special gereedschap nodig heb. Wellicht weet jij dat?? In iedergeval alvast bedankt, ook voor de nummers.
Groetjes WW.

caddy1492 (0) PRO, 19 jaar geleden

bel me maar even 109397, gripnet natuurlijk

peter8828 (0) PRO, 19 jaar geleden

oke oeps heb ik al gedaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.