Volkswagen Passat: Ratelende verwarming

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Sinds gisteren merk ik dat mijn ventilatie aan het ratelen is. Het geratel lijkt van achter het dashboard te komen. Onderstaand een filmpje van het geluid, opgenomen onder het dashboardkastje. Het filmpje start als de ventilatie in stand '0' staat en gaat vervolgens naar '1'. Waar kan het aan liggen?

http://www.bshome.nl/verwarming_ratel.mo...

Bartje01

Geplaatst door Bartje01 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

vwgti (0), 15 jaar geleden

Ik heb zelf eens voorgehad dat een stukje afgebroken plastiek van de pollenfilter(bij vervangen in garage) in de ventilatorbak gevallen was .Plots maakte de ventilator abnormaal veel lawaai. Het was wel bij een Golf IV met climatronic .
Pollenfilter zit links voor aan de voorruit en ventilator zit achter het handschoenkastje.
Opgelet bij demontage voor de ventilatorklep.
Misschien is dat het probleem !
Veel succes .

Hans4040 (330) PRO, 15 jaar geleden

Dit lijkt mij meer het geluid van een kapot lager.............

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Hans4040]Dit lijkt mij meer het geluid van een kapot lager.............[/quote]
Ik denk ook het lager versleten.
Wat ook kan,de fan is uitgeballanceerd net zoals een wiel met loodje/gewichtjes,heb wel eens gehad dat deze was losgeraakt met onballans als gevolg,maar dat klonk meer resonerend en ik vind dit ook eigenlijk meer klinken als een versleten lager.

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

fan haal je met 2 minuten uit de wagen, zit achter het dasboardkastje. (ffe onder het dasboard met het hoofd, zie je hem helemaal tegen de buitenkant van de wagen zitten. Palletje optillen, stukje draaien (z.g. bajonetsluiting) en hij komt er zo uit. Er zal wel wat inzitten wat er niet hoort.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.