Volkswagen Golf IV: Rateling bij stationair / 1000 toeren

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 100 Pk

Sinds een week ongeveer maakt mijn Golf een vreemd geluid bij stationair draaien met de climat control aan. Wanneer ik de koppeling in druk is dit geluid vele malen minder en als ik de cc uit zet is het verdwenen. De auto klinkt dan als normaal stationair lopend.

Onder het rijden is dit geluid eveneens hoorbaar, zelfs nog heftiger. Dit komt met name voor bij afremmen, koppeling in duwen en langzaam (op ca. 1000 toeren) in bijvoorbeeld zijn 2 weer optrekken. Ook bij het afremmen is dit al hoorbaar, echter bij uitbollen of weer gas geven is het geluid het best hoorbaar. Met de cc uit is het geluid nogsteeds hoorbaar aanwezig, maar wel minder heftig.

Zou dit het druklager kunnen zijn of moet ik aan bijvoorbeeld de airco pomp denken?

Distributie riem, multi riem, alle spanrollen en de waterpomp zijn 20.000 km geleden vervangen.

Bij wie komt dit geluid bekend voor?! Vast bedankt!

Joster

Geplaatst door Joster (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

martijn v o (0), 12 jaar geleden

2 massa vliegwiel?

Joster (0), 12 jaar geleden

Uh oh. Dan ben ik verder van huis.

Binnen wat voor termijn moet je die vervangen?

Joster (0), 12 jaar geleden

Uh oh. Dan ben ik verder van huis.

Binnen wat voor termijn moet je die vervangen en wat zijn de kosten van de onderdelen (vliegwiel, koppeling, druklager, keerring, etc?) normaliter als ik ze voor inkoop prijs van een bovag garage kan krijgen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.