Volkswagen Bora: Rechter-achterdeur VW Bora 1.9 TDI laten vervangen?

Bouwjaar: 2001

Ik heb onlangs schade gereden met mijn auto. Ik ben langs een ijzeren hek geschaafd met mijn VW Bora (zilvergrijs metallic). Hierdoor is met name mijn rechter-achterdeur aardig gedeukt en vooral de zijkant van de deur (bij de ingang/binnenkant van de deur) is totaal krom. Ik ben zelf WA+gedeeltelijke casco verzekert waardoor dit dus niet in de verzekering valt.

Ik ben bij 4 schade-herstel garages geweest en 2 gaven aan dat het nog uit te deuken viel en de andere 2 wezen me erop dat ookal zou ik het laten uitdeuken je het nog steeds zou blijven zien aan de zijkant van de deur.

De ene garage schatte met een 'nieuwe' 2e-handse deur de kosten op 2000 euro. Een andere garage kon de deur uitdeuken (zwart betalen) voor 1550 euro.

Als ik de deur zou laten vervangen door een 2e-handse deur (die dan wordt geschuurt en gespoten natuurlijk) kan dat dan kwaad?

Een imitatie-deur lijkt me helemaal een slecht idee want ik heb me laten vertellen dat er dan bijv. sneller vocht e.d kan optreden of dat de deur moeilijker sluit. Ik heb elec.ramen. autom.deurvergrendeling en 2 geluids-boxen in die deur zitten. Ik neem aan dat alles goed word overgezet als ik voor een 'nieuwe' 2-handse deur kies. Wat is de beste oplossing om voor te kiezen?

Groeten Michael

michaeld

Geplaatst door michaeld (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

michaeld (0), 19 jaar geleden

Nog even ter aanvulling:

Met de genoemde bedragen bedoel ik natuurlijk de totale schade prijs en niet alleen het vervangen van de deur. De dorpel is half verbogen en me rechterachterbumper is ook een klein beetje gedeukt met wat lakschade.

schnitzel (0), 19 jaar geleden

hoe zo andere deur als uitdeuken te doen is ! als je het bij een goed schadeherstel bedrijf laat doen zie je er niks meer van ! maar dan moete ze het wel uitspuiten op je voor deur en achterscherm ! en 1550 euro vin ik geen slegt bedrag ! voor een deur dorpel spuiten voor deur en achter scherm uitspuiten en achter bumper bij spuiten ! ps woon je in omgeving utrecht want dan heb ik een adresje voor je ! en dan weet ik zeeker dat je er niks meer van ziet !!!

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

idd de oude deur uitdeuken is niks mis mee.

maar een duer op sloop zal niet meer kosten dan ong 150,- en als het meezit is die al in je kleur zodat de binnenkant van de deur niet hoeft worden gespoten, scheelt weer in de kosten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.