Volkswagen Golf V: Remmen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI 140pk

De klant klaagt van slechte remmen, dit probleem heeft hij al sinds hij nieuw is! Ik heb met deze wagen gereden en inderdaad dn deze remt niet zo als het eigenlijk moet zijn! Hij pakt niet goed aan ik bedoel het lijkt wel of er lucht op het systeem zit hij remt wel maar het aangrijpen voelt gewoon sponzig aan en dn dealer had hier op te zeggen dat het gewoon het systeem was dat veranderd was! Nu ik weet niet zeker maar ik heb meer van deze golfjes in onderhoud maar dn deze is niet in orde! Wat kan ik hier aan doen? Waar moet ik beginnen? Ontluchten maar hoe? Kan ik de ABS-pomp aan sturen met mn Vag-com net als bij de Golf 4 of werkt dat nog niet! Ik wil met het ontluchten van het systeem eigenlijk beginnen!
Weet iemand raad of heeft iemand het zelfde ooit mee gemaakt?

snaponboy

Geplaatst door snaponboy (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

ja seppe ik zou zeker met ontluchten beginnen maar of dat met jou testkast kan zul je gewoon moeten proberen want dat weet ik niet.
ik moet zeggen dat ik nog niet van zo n probleem bij ons gehoord hebt dus de kans dat het met onluchten over is is best aanwezig zeker als je het met de testkast doet en ook de abs pompunit ontlucht zodat je zeker bent dat daar geen lucht meer in zit.

groetjes jan.

snaponboy (0) PRO, 17 jaar geleden

jan weet jij de ontluchtings volgorde?

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

seppe dat is dat je lv begint dan rv dan la en als laatste ra maar hoe dat met je testkast gaat weet ik niet als het bij ons voorkomt gaat hetr interactief en dan moet je doen zoals de computer het op geeft.

groetjes jan.

zegert (0) PRO, 17 jaar geleden

kijk ook eens naar de vacuumslang vd rembekr
gr zegert

snaponboy (0) PRO, 17 jaar geleden

Zou kunnen zegert maar de wagen heeft het van af de eerste dag dat de klant hem in gebruikgenomen heeft dus er is wel degelijk iets goed mis volgens mij! De 2e dag is de wagen terug gegaan naar de dealer en deze zegt dat het normaal is! Maar het is niet normaal dat een 140pk versie slechtere remmen heeft als een 105pk!!?

Santa (0), 17 jaar geleden

Dat de dealer roept dat dit normaal is, is vrij normaal.
Dat roepen ze bijna standaard, helaas........................
Ik zou in eerste instantie ook even het vacuumgedeelte checken.
Zelfs al zou er maar een klein, continue lekje zijn dan is dit direct van invloed op het remgedrag en -gevoel.
Heb zelf gereden in de nieuwe Golf en er was helemaal NIKS mis met de remmerij!
Sterker nog: ik vond ze vrij bijterig, net zoals de remmetjes van de Peugeot 205 destijds.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.