Volkswagen Passat: Remmen ontluchten passat

Bouwjaar: 1999

Passat variant 1.9 tdi, 90 pk (AHU) 1999. Sinds enige tijd merk ik dat bij het remmen de dremdruk toeneemt als ik na het indrukken van het rempedaal, deze snel loslaat en dan weer indruk. Hij voelt dan ook harder aan. Nu zijn er vlg. mij twee mogelijkheden. De hoofdremcylinder kan maar beter worden gereviseerd (klepjes vervangen. Of er zit lucht in de remleidingen.

Ik heb bij stilstaande auto met lopende motor het rempedaal snel twee keer ingetrapt en daarna zo gehouden. Ik merk er niets van dat het pedaal langzaamaan zakt. Dit sterkt mijn idee dat lucht in de leidingen de oorzaak is. (Remvloeistof is ca. 12 mnd gelden door dealer ververst).

Vraag: werkt het ontluchten bij een passat eveneens op de traditionele methode (werken vanuit het verste wiel) of zijn er nog bijzonderheden die er spelen (ABS?).
Wie kan/wil mij adviseren?

olleke

Geplaatst door olleke (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

traditioneel ontluchten kost je meestal de hoofdemcilinder omdat deze tot de bodem getrapt wordt, daar komt hij normaal niet en de cups gaan dan stuk op vuil en of corrosie.

Hoofdremcilinder kan je alleen vervangen, hij kan uit elkaar al je een beetje handig bent, maar onderdelen zijn niet te koop.

Kortom, even ontluchten met ontluchtapparaat. Zeker geen remvloeistof terugdrukken vanaf de wielremcilinders, de abs unit krijgt dan alle rotzooi voor zijn kiezen en de kans is groot dat die er aan overlijd.

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Controleer je vacuum leiding van je rembekrachtiger ook even, deze willen bij de verloopstukjes nog wel is scheuren.
verder ga ik met het verhaal van Harry mee.

suc6

olleke (0), 18 jaar geleden

Kortom, als ik jullie goed begrijp. Eerst de vacuumleiding controleren, dan ontluchten met apparatuur (als je dat niet hebt, even naar de garage). Mocht dat niet helpen: hoofremcylinder vervangen. Vreemd, dat er geen spareparts voor zo'n cilinder zijn te krijgen. Is volgens mij dan een goedkopere reparatie indien nodig, toch.

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Juist

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.