Volkswagen Sharan: remmen Sharan

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Hallo
Ik heb een Sharan diesel uit 2003. Soms doen de remmen het niet (goed). Het lijkt wel of de rembekrachtiging soms niet werkt. Een ander moment doet hij het weer wel goed. Dit verschijnsel doet zich altijd voor als ik een paar keer snel achter elkaar rem. Wie weet wat ik daar aan kan doen? Of waar het van komt?
groet Andries

andotten

Geplaatst door andotten (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

emil32 (0), 13 jaar geleden

hallo

als je stil staat en de rem intrap zakt de pedaal ook weg

andotten (0), 13 jaar geleden

Hoi
Nee dan zakt het pedaal niet weg, voelt stevig aan.
groet Andries

Jan227 (5) PRO, 13 jaar geleden

Hallo, waarschijnlijk is de capaciteit van de vacuumpomp niet meer toereikend. Controleer tijdens het rijden de onderdruk met een vacuum meter. Ongeveer 0.7 bar is een juiste waarde. Ook als je remt, moet deze waarde ongeveer gehandhaaft blijven. Controleer in ieder geval of de leiding tussen vacuumpomp en rembekrachtiger niet lek is. Groet Jan227

andotten (0), 13 jaar geleden

Hoi
Ik heb het gevonden, er zat een scheur in de hard plastic leiding tussen de pomp en de bekrachtiger. De remmen werken nu weer perfect. Bedankt voor alle adviezen.
groet Andries

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.