Volkswagen Bora: Rempedaal trapt ietsje door (klak) bij wat harder remmen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Sinds enige dagen bij wat steviger doorremmen, bijv. bij stoplicht, voel ik een lichte "knak" en klein beetje doorschieten ( < 1cm) in mijn rempedaal. Hij remt verder prima. Valt mij wel op dat er ook een behoorlijke vrije slag op de handrem zit. Dit was al zo toen ik hem 3 weken geleden kocht. Wel gewoon nieuwe APK.

Op aanraden van de garage eens geprobeerd te remmen met handrem ietsje aangetrokken, maar geen effect. Vanochtend in stationair een aantal keren achter elkaar flink doorgetrapt en nu lijkt het minder te zijn geworden. Pedaal blijft verder prima op druk, behalve als ik het pedaal echt langdurig erg hard ingetrapt, dan lijkt hij ietsje pietsje te zakken. Loslaten en opnieuw trappen, is ie gelijk weer op niveau en prima hard(niet sponzig ofzo). Verder geen lampjes in dashboard. Wat zou het kunnen zijn? Ontluchten?

V8NUT

Geplaatst door V8NUT (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1735) PRO, 10 jaar geleden

Ontluchten zou kunnen , kan geen kwaad , is meteen de remolie ververst.
Zou dit trouwens even met een apparaat doen , en niet via de bekende hoe sloop ik mijn hoofdremcilinder pomp methode.
Heb je achter schijven of trommels ?
Bij trommels zou ik deze eens inwendig inspecteren op vastzittend stelmechanisme.
Bij schijven , controleren of het zelfstellende deel in de remklauw goed gangbaar is , dit is al globaal tezien , als je de handrem aantrekt en weer los laat , moet de hevel achterop de klauw weer terugkomen tegen de aanslag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.