Volkswagen Polo: Remprobleem polo 6N2

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Auto remt slecht en het valt me op dat wanneer ik rij en ik de rem intrap tegelijk met het gaspedaal de motor stil valt alsof je het contact uit zet. Wanneer ik dit zelfde doe in m'n golf 4 (remmen en gasgeven tegelijk) blijft de motor doortrekken.
Wie weet of dit normaal is of dat er iets mis is met de rembekrachtiger of bijv. een facuum klep of iets anders?

Hoor het graag.

Nilo

Geplaatst door Nilo (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Er zijn tegenwoordig (ook al in 2000) legio motor-computers die als ze het remsignaal zien, het gaspedaal uitschakelen/negeren.
Dat gaat dan vooral om diesels, maar ook sommige benzine computers (vooral als er drive by wire is) doen het ook.

Als de auto stil staat en stationair loopt, wat gebeurt er dan als je op de rem trapt en weer loslaat?

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat rem en gaspedaal tegelijk intrappen en dan vermogen weg is normaal bij heel veel type's. Je probleem met slecht remmen heeft daar niks mee te maken. Ik weet niet wat je slecht vind want deze wagens remmen zo en zo veel slechter dan een Golf 4 maar mocht hij echt slecht remmen dan kijken of de vacuumslang op je rembekrachtigerpot nog heel is of je blokken/schijven zijn slecht of je remmen zijn zwaar vervuild of niet gangbaar meer of je hebt een lek oid.
Is hij slechter gaan remmen of heb je de wagen pas net? Misschien iemand mee laten remmen die weet hoe hij hoort te remmen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.