Volkswagen Polo: Wielen sturen verder naar links dan naar rechts

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,

Vorige week heb ik mn stuurhuis vervangen voor een stuurhuis met stuurbekrachtiging. Nu heb ik de auto weg gebracht voor de APK. Ze vertelden dat de wielen verder naar links sturen dan naar rechts. Als ik het stuur recht heb staan de wielen ook recht. Hoe kan ik dit probleem oplossen?

Het gaat dus om een VW polo 6N

Alvast bedankt voor jullie reacties!

bill_rulez

Geplaatst door bill_rulez (50) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Timmeh88 (0) PRO, 12 jaar geleden

uitlijnen. waarschijnlijk is 1 van de 2 spoorstangen er verder in gedraait dan de andere kant.
met de meeste uitlijnbanken word de maximale stuuruitslag gemeten, en via die manier kan je dat dus weer herstellen.

bill_rulez (50), 12 jaar geleden

maar dat zou dan toch betekenen dat de wielen onafhankelijk van elkaar niet de goede uitslag hebben?
Het geval is dat naar links beide wielen wel parallel aan elkaar staan en naar rechts ook. Maar dat de uitslag naar links veel groter is dan naar rechts.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Tim heeft gelijk. Overdreven gezegd zou het volgende kunnen: het stuur helemaal naar 1 zijde draaien en dan de stuurstangen net zolang verdraaien dat toch de wielen weer recht onder de auto staan. Dan zou je nog 1 kant op kunnen sturen.
Wat dus nu gedaan moet worden: opnieuw uitlijnen waarbij eerst de middenstand van het stuurhuis bepaalt moet worden en van daaruit de sporing afstellen.

bill_rulez (50), 12 jaar geleden

Ik heb net beide voorwielen eraf gehad en de stofhoezen verwijderd die aan het stuurhuis zitten. Als de wielen recht staan dan steekt de bevestiging met de spoorstang links veel verder naar buiten dan rechts. Alleen de spoortstang aan de linkerkant is als bijna maximaal uitgedraaid. De afstand van de binnenste kogel tot de buitenste kogel zou 406mm moeten zijn aan de linkerkant (volgens het boek: vraagbaak volkswagen polo.) Ik meet 350mm. Zou het kunnen zijn dat er een te korte spoorstang is gemonteerd aan de linker zijde? Ook staat er in de vraagbaak dat de sporing alleen aan de rechterzijde zou moeten worden afgesteld. Betekent dit dat er aan de linkerkant een spoorstaang moet zitten met een vaste lengte?

Timmeh88 (0) PRO, 12 jaar geleden

En als je de kogels loshaalt en je stuur draait tot het weer gelijk staat. Maar uitlijnen kost volgens mij maar 50 euro. Dus ik zou het lekker laten doen. Gaat vast beter dan met het oog..

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Bij vele VW's kon je de sporing alleen maar aan de rechter zijde verstellen. In de after-market waren er andere spoorstangen te koop waardoor je aan beide zijden de sporing kon stellen. Het zou dus kunnen zijn dat er verkeerde ( te korte ) spoorstang ooit is gemonteerd. Dat verklaart dan je vraag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.