Volkswagen Passat: Remschijven Passat onderling uitwisselbaar?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI AFN

Het schijnt dat in de eerste modellen van de 3B Passat remschijven gemonteerd zijn met een diameter van 282 millimeter en dat NA augustus 1998 de remschijven een diameter van 288 millimeter hebben.

De dikte van de schijven is gelijk gebleven.

Kunnen die ietwat grotere schijven (uiteraard met bijpassende blokken) probleemloos op een 97-er model worden gemonteerd?

Santa

Geplaatst door Santa (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

gaat niet lukken, de remtang loopt dan aan. Als je beide remtangen ook vervangt ben je er wel; maar dat wordt kostbare geschiedenis.

Waarom niet gewoon de passende schijven voor de passat kopen?? De setjes kosten niet zo heel veel. Pagid blokken en Zimmermann schijven is het zelfde als vw monteerd maar dan zonder VAG logo en uiteraard veel voordeliger......

Santa (0), 16 jaar geleden

't Gaat ook niet zozeer om de kosten maar meer om de vraag of het KAN.
Dan loopt de schijf wel errug krap langs de remklauw als er niet eens meer 3 mm ruimte over is...

Hetzelfde speelt ook met de achterste bovenste draagarmen...?? Ook daar schijnt verschil in te zitten en lang niet iedereen weet dat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.