Volkswagen Passat: tussen 40 en 60km een kloppend geluid

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hoi,

Er is iets vreemd aan de hand, als ik in de 3e versnelling rijd en accelereert dan hoor je een licht kloppend geluid (klok, klok, klok) dit komt alleen voor tussen de 40 en 60 km p/u in de 3e versnelling.
Soms zachtjes soms wat luider en soms ook weer niet, de homokineet zat ik eerst aan te denken maar dan moet die ook geluid geven met in en uitsturen wat niet het geval is.
Omdat het zo vaag is kan er geen diagnose worden gesteld door de garage, die overigens een proefrit heeft gemaakt en het op dat moment weer niet hoorbaar was.

De auto heeft er al 280.000km op zitten, de bak schakelt erg goed en nergens hakerig of moeilijk in te schakelen, ook gebeurt er niks met het kloppende geluid als je de pook naar voren, achter of op zij drukt.

Is dit probleem aan de bak te wijten of aandrijfas of totaal iets anders?

alvast bedankt voor de reactie's

mvg leen

Leen6477

Geplaatst door Leen6477 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Op dat moment van "klok klok klok",en je gaat met je gas spelen (gas/gas los),hoor je het dan meegaan op hoe je je gaspedaal bediend?

Leen6477 (0), 16 jaar geleden

Ik zal het zo zeggen, als je rustig accelereert dan is het nagenoeg afwezig, accelereer je wat feller ofwel waat harder doortrekken komt het kloppende geluid op, schakel je bij 50 naar z'n 4 is het weg.
Als je gas los laat is het weg, geef je weer gas komt het weer terug en na 60km p/u is het niet meer hoorbaar.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Misschien een overleden motorsteun (vaak die links achter),of de uitlaat resoneerd ergens tegen,zou aan zoiets denken.
Tis moeilijk te zeggen als je het zelf niet kan horen.

Leen6477 (0), 16 jaar geleden

Ik heb weleens het raam opengedraaid om te luisteren, maar je hoort het dan niet, alleen met het raam dicht hoor je het goed.
Het is iig geen versnellingsbak als ik het zo begrijp?
Het geluid lijkt heel sterk op een ratelende homokineet, maar dan zou ik dat ook moeten horen in bochten en met in en uit sturen wat niet het geval is.

Leen6477 (0), 16 jaar geleden

Het probleem bleek de homokineet aan de linkerzijde te zijn, deze begon slijtage te vertonen.
Normaal merk je dat met uitsturen, dit keer alleen met vollast accelereren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.