Volkswagen Golf: Remt onregelmatig

Bouwjaar: 1993

Mijn golf Cabrio 1 uit 93 remt (voor zijn leeftijd) prima. Echter bij het "laatste stukje remmen", bijvoorbeeld vlak voor het stoplicht, voel je dat hij wat schokt. Dus alleen bij geringe pedaaldruk. Is er iets mis met de remmen c.q. remkrachtverdeler? De schijven en blokken zijn goed, achter is één remtrommel vervangen door de vorige eigenaar. Net een nieuwe APK gehad.

Martijn7391

Geplaatst door Martijn7391 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is de hevel van de remkrachtverdeler (gemonteerd aan de linker kant net voor de achteras) wel lekker gangbaar? Ze willen nog wel eens vastrotten onder de auto.

Meestal zijn ze met een bus kruipolie wel weer aan de gang te krijgen.

succes

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

bij kromme remschijven is dit effecht ook mogelijk, maar dan moet bij hogere snelheid het stuur beginnen te trillen.

Martijn7391 (0), 19 jaar geleden

Hij trilt niet bij hoge snelheden. Ik zal eens kijken naar de remkrachtverdeler. Over het algemeen is er vrij weinig rot aan de auto, echt een binnenslapertje.
Wat ik vreemd vindt is dat "ze" één remtrommel linksachter hebben vervangen. Dat gaat toch nooit stuk?

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan wel, de lagers zitten in de trommel, en in sommige gevallen slaan de passingen uit waardoor er wielspeling blijft terwijl de lagers op maximale spanning staan. Trommel vervangen is dan de enige manier. Maar iemand die weet waar hij mee bezig is doet er meestal wel 2 tegelijk......

Martijn7391 (0), 19 jaar geleden

Ook de rechterlagerspeling controleren dus....
Iets anders is dat ik zojuist een half uur onder de achteras heb gezocht naar de remkrachtregelaar. Die zit er dus echt niet. Het gaat om een golf cabrio 1 uit 1993 met een 1800 motor. Vergeten erop te zetten?

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

deze zit meestal net voor de achteras.

Martijn7391 (0), 19 jaar geleden

Bij mij dus niet. Hoe zit dat ding eruit?

Dieseltje2232 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als ik mij goed herinner dan hebben sommige amerikaanse golfjes geen last afhankelijke remdruk regelaar, als ie wel aanwezig is dan zit ie zoals eerder gezegd links net voor de achteras.
Maar hoe is het met de remvoering in die nieuwe trommel? En is de rechter trommel niet ovaal? De remcilinders, heb je die al gecontroleerd of ze goed gangbaar zijn? Bij de oude golfjes ging er nog wel eens 1 zuigertje vastzitten.

gr Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.