Volkswagen Lupo: remtrommel maakt geluid

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Ik heb nu 3.000km mijn nieuwe remsigmenten met trommels er onder zitten en als hard rem dan hoor ik schavende geluiden rechts achter. Alles ziet er goed uit en dacht dat het aan de handremkabel lag. Ik heb de kabels er maar even af gehaald maar het schavende geluid blijft tijdens het remmen. De kabel is het dus niet.

Waar ik aan zat te denken is dat er toch nog kleine korreltjes vuil bij de remmen zit?
Of kan het zijn dat de remcilinder blijft hangenr? De remcilinder ziet er goed uit en gaat ook soepel maar misschien funtioneert hij gewoon niet goed tijdens het remmnen.

Iemand ervaring met dit voorval.

henk van wissen

Geplaatst door henk van wissen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

zitten de veren van de remsegmenten goed gemonteerd een korreltje lijkt mij sterk even uitblazen met luchtdruk,

henk van wissen (0), 13 jaar geleden

Ja de veren zitten goed. Al meerdere malen los gehad om te bekijken en ook vergeleken met een andere lupo. Ik hwb vaker remtrommels vervangen, maar hier weet ik even geen raad mee.

C.Jonker (0) PRO, 13 jaar geleden

trommels demonteren, binnenkant en rand goed opschuren met schuurlinnen, remsegmenten zelf ook iets opschuren tot vers materiaal zichtbaar is, oplopende kantjes iets afschuinen met een vijltje.
Alle raakvlakken en schanierdelen smeren met wat kopervet of remvet.
Als je verder geen slijtsporen ziet of andere afwijkende dingen die het geschaaf veroorzaakt dan is het denk ik gewoon wat verglazing van het oppervlak

henk van wissen (0), 13 jaar geleden

Verglazing of, rem-fading dat is het denk ik niet. Ik heb dit al vanaf het begin maar het begon bij mijn oude versleten remsigmenten.

Het kan volgens mij alleen nog aan de remcilinder liggen, maarja de remcilinder ziet er nog goed uit. De zuigertjes zijn goed gangbaar.

C.Jonker (0) PRO, 13 jaar geleden

Dan toch heel goed kijken of er iets tegen je trommel aanloopt ... miss zie je een mooie glimmende kras ergens aan de binnenkant?

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

remcilinder sluit ik uit, vind het vreemd dat hij het bij de oude voering ook deed en nu nog. laat er eens een deskundige naar kijken anders

henk van wissen (0), 13 jaar geleden

De deskundige, die zeggen het zelfde. Even goed remmen en het is weg, maar het is er dus nog steeds. Ik ben zelf monteur geweest en het zit goed. Misschien dat er mensen zijn met het zelfde euvel, vandaar dat ik post.

Ik zal er nog eens naar kijken en de boel schoon maken en afschuren, maar heb er weinig vertrouwen in dat het daar aan ligt.

Wat voor korrel schuurpapier zou ik nemen? Ik heb 40t/m240

henk van wissen (0), 12 jaar geleden

De remtrommel rechts blijft een happerend en raar geluid geven als ik bijna tot stilstand ben gekomen.

Kan dit ook aan de remkrachtverdeler liggen, dat een wiel iets happert op het laaste moment? Apk is gewoon goed dus remmentest op de bank ook.

Of kan het een wiellager zijn dat niet helemaal lekker is waardoor de trommel scheef zit. Het wiel kan ik ook niet fijnloos rond draaien zonder lichte aanloop. Het wiel link gaat wel fijnloos rond. Vaak met achteruit rijden hoor ik het wiel iets schaven. Maar goed dit kan ook normaal zijn, dat is per auto anders, alleen ik hoor nverschil tussen links en rechts.

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

Moeilijk, miss moet je idd het lager er eens uit tikken en een nieuwe plaatsen en alles nog een heel netjes terug monteren.
Als er nergens een duidelijk aanloopspoor is dan zou ik me geen zorgen maken.
De meeste trommels lopen niet helemaal vrij , licht aanlopen is vrij normaal mist het niet zwaar of onregelmatig gaat draaien.
Doe alles een heel netjes... schoentje opschuren en afschuinen.
de binnenkant goed uitschuren met name de rand ( trommel zal iets ingesleten zijn ) ... mee kun je nu even niet doen.

Succes

henk van wissen (0), 12 jaar geleden

Oplossing gevonden! Dit mag van mij op slot.

Het lag toch aan het wiellager. Vraag me niet waarom, maar ik heb er een andere ingezet en binnen een dag was het geluid helemaal weg tijdens het remmen.

henk van wissen (0), 11 jaar geleden

Opgelost. Alles vervangen en na een tijdje rijden gin het van zelf weg. Het is me nog steeds een raadsel wat het nu was maar het probleem is er niet meer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.