239 bezoekers online

Volkswagen Golf V: rook

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2 l.

hallo,

Ik heb een probleem met mijn wagen. Misschien heeft iemand voorgekomen.
mijn auto had niets ik heb hem pas gekocht. ik heb daarna gehoord dat kilometer stand terug gedraaid is maar ja ik kan daar niets aan doen.
Ik had een maand geleden chip erop gezet dus van 140 naar 170 pk maar na 2 dagen begin hij te roken als motor warm is op stilstand rookt hij niet als ik beetje gas geef kom witte rook uit op hoge toeren kom er ook geen rook uit aleen bij beetje gas met een rare geur ik heb er 2 en half week gereden nogaltijd niet weg ik ben ondertusse 1500 kilometers gereden geen koelvloeistof verlies geen olie verlies geen olie in koelvloeistof.
ik ben daarna naar die bedrijf geweest voor die chip eraf te halen en die man zij dat niet door chip is en die zij dat mijn warmte wisselaar kapot is. daarna ben ik naar een dealer geweest en die zij dat die probleem niet van warmte wisselaar kan zijn ( die zij ook dat hij niet wist wat warmte wisselaar is of die zij wat bedoel je met warmte wisselaar) en moest dat ook zijn die geef geen rook en nu zie ik dat die kleur min en meer blauw wordt vreemd maar ja.
Kan iemand me daarvoor helpe of iemand met zulke probleem tegen gekomen. moest turbo zijn denk ik dat die olie ging verlieze kheb er niet bij gegoten nogaltijd niet bijna 2000 km gereden.
ik wacht op ulder antwoord alvast bedankt. en nog iets kheb ze diagnose gedaan geen storing behalve temperatuur spanning te hoog zij die.

manneke_golf

Geplaatst door manneke_golf , lid sinds 9 jaar geleden

3 Reacties

jan5047 PRO, 9 jaar geleden

Een dealer die niet weet wat een warmte wisselaar is was toch geen monteur mag ik hopen!!!! deze zit op het oliefilterhuis en koelt de olie dmv koelwater, maar daar rookt hij niet van
vreemd wiite rook koelvloeistof, blauwe rook olie brandstof ? laat je brandstofpomp is controleren of doe eens een roetmeting

manneke_golf, 9 jaar geleden

ok ik zal eens doen die bedrijf die chip eraf gehaald heeft die zijn warmte wisselaar dat is mechanische dat is kapot kan dat die dan roken ??
die was dealer en monteur maar die wist die naam niet waarschijnlijk ik zij eerst warmte wisselaar die zij wat is dat wat bedoel je ermee ik zeg dat die gas omvormt enal dat die olie koelt enal die ook zelfde als van jou onder oliefilter huis maar kan door dat roken ? en als turbo speling heeft kan die ook door dat maken ? die man zij ook van dat olie in turbo blijft en dat die niet koelt direkt van uitlaat naar buiten geeft. eigelijk kan alles zijn maar als ik de probleem niet direckt vindt kan erger lopen als turbo niet is kan later door die kapotte stuk turbo ook ervan krijge vrees ik.

manneke_golf, 9 jaar geleden

hoi.
ik heb gemerkt dat mijn wagen olie verlies heeft kheb vandaag 3 kwart olie moete bij vullen.
en die garage waar ik olie bij gegote heb heeft gezecht dat door die chiptuning u motor blok versleten heeft hij zei zoek maar een motor pffff
of zij hij turbo wacht maar af ge zult wel zien zei die

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.