Volkswagen Golf IV: Rook onder de motorkap en olie uit de uitlaat

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: AHF TDI

Goedemiddag allemaal,

Afgelopen vrijdag heb ik in zuid spanje waarschijnlijk mn turbo opgeblazen. Reed een heuveltje op toen de motor plotseling begon in te houden. Op een gegeven moment reed de auto niet harder dan 60 km/h. Bij een tankstation gestopt om te kijken en auto uitgezet. Toen ik hem weer startte kwam er een ontzettende rookwolk onder de motorkap vandaan. En uit de uitlaat kwam ook veel rook en er druppelde olie uit. Toen de anwb gebeld en weggesleept naar een garage. Bij de garage vertelden ze mij dat de turbo waarschijnlijk kapot is en ik niet meer verder kan rijden. Auto wordt waarschijnlijk volgende week naar NL gereden. Heeft iemand een idee wat er aan de hand is? Is het normaal dat bij een kapotte turbo de olie uit je uitlaat loopt?

El Subtilo

Geplaatst door El Subtilo (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

E.T.Wiersum (0), 14 jaar geleden

Het is idd zeer aannemelijk,dat de turbo defect is.
En ja , dan kan het gebeuren,dat er onverbrande olie uit de uitlaat loopt.

stoef (0), 14 jaar geleden

dat kan.

heb zelfde meegemaakt bij een kamaraad, en toen was t net de stoomboot.
9 liter olie op ca 200 km verstookt

stefan84 (0), 14 jaar geleden

9 liter ? dan moet je om de 20km stoppen om even een litertje bij te vullen..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.