Volkswagen Polo: Ruikt van binnen naar benzine

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 TSI

Als ik gewoon rijd is er niks te ruiken, maar zodra ik bij een stoplicht stilsta begin ik benzine te ruiken door de roosters. Weet er iemand wat ermee is? Ik heb ook een halfjaar geleden motorolie moeten bij vullen omdat het lampje begon te branden. En vandaag begon ie weer te branden. Dat lijkt mij ook niet goed dat het zo die olie wegslurpt. Heeft iemand dezelfde problemen of komt dit bekend voor?

Irsjaad

Geplaatst door Irsjaad (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (15) PRO, 9 jaar geleden

wat is olie slurpen hoeveel giet je erin en hoeveel km heb je dan gereden.
wat de benzine lucht betreft controleer goed of er niks lekt wat dat moet haast wel.
kijk alle aansluitingen goed na bij draaiende motor en ook bij de verstuivers.


groetjes jan.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Kijk maar eens naar de slang die van kleppendeksel (net onder die zwarte buis) naar het luchtfilter loopt, hoogstwaarschijnlijk ligt deze los aan klepdekselzijde, het tuutje van potje is dan afgebroken dus ruik je carterdampen, is zo te vervangen en de meeste dealers hebben dit potje wel op voorraad.

Wat betreft olieverbruik is een ander verhaal of de druppels moeten aan de onderkant van blok hangen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.